Παρίσι: Aποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία των τρένων, απενεργοποίηση βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
«Οι επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης ολοκληρώθηκαν επιτέλους, όλα πήγαν καλά» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Φιλίπ Ταμπαρό, τονίζοντας ότι η βόμβα «περιείχε εκρηκτικά 200 κιλών»

Στο Παρίσι η κυκλοφορία των τρένων θα ξαναρχίσει σταδιακά από τις 18:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) από και προς τον Γκαρ ντυ Νορ (Gard du Nord) μετά την ανακάλυψη την νύχτα βόμβας 500 κιλών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Σεν Ντενί, σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων από τον σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται στον βόρειο τομέα της γαλλικής πρωτεύουσας, «ανάμεσα στις γραμμές», που οδήγησε από το πρωί στη διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων.
«Οι επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης ολοκληρώθηκαν επιτέλους, όλα πήγαν καλά» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Φιλίπ Ταμπαρό, τονίζοντας ότι η βόμβα «περιείχε εκρηκτικά 200 κιλών».
Η εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF ανακοίνωσε το πρωί ότι διακόπηκε η κυκλοφορία σε όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας TGV, Eurostar και σε τοπικά τρένα. Η κυκλοφορία δεν μπορεί να αποκατασταθεί παρά μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων απενεργοποίησης και απομάκρυνσης της βόμβας οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και πραγματοποιούνται από τις ειδικές υπηρεσίες της αστυνομίας του Παρισιού» είχε διευκρινίσει η SNCF.
Η βόμβα που δεν εξερράγη, ανακαλύφθηκε την νύxτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή «κατά την διάρκεια εργασιών».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάτρα: Η νέα γενιά στους δρόμους για τα Τέμπη – Η οργή δεν σωπαίνει ΦΩΤΟ
Αχαΐα: Πρώτη πανελλαδικά καταδίκη σε Πυροσβέστη κυνηγό αγριόχοιρου ΦΩΤΟ
Τέμπη: Νέες συγκεντρώσεις πανελλαδικά, δύο συλλαλητήρια σήμερα στην Πάτρα
Πάτρα: Απειλές και μπράβοι στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου, μαρτυρίες στην «Π» ΦΩΤΟ
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News