Καρυστιανού στο Πάντειο: «Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε δικαιοσύνη για τα Τέμπη» ΒΙΝΤΕΟ

Συγκίνηση στην εκδήλωση μνήμης στην Πάντειο για τα δύο χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη

ΚΑρυστιανού

Δύο χρόνια μετά την τραγωδία στα Τέμπη, η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων, Μαρία Καρυστιανού, μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εξαπολύοντας σφοδρή κριτική για την ατιμωρησία που εξακολουθεί να επικρατεί.

«Σε μια χώρα που διδάσκεται η δημοκρατία, η αξιοκρατία, η ισονομία, κλήθηκα να μιλήσω για τον μεγαλύτερο πόνο που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος», ανέφερε συγκινημένη, τονίζοντας πως οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα σταματήσουν να ζητούν δικαιοσύνη.

«Δύο χρόνια μετά, η συγκάλυψη συνεχίζεται. Η παραπλάνηση, η συκοφαντία, τα ψέματα και η διαπλοκή κυριαρχούν, με στόχο να αποφύγουν την τιμωρία οι πραγματικοί υπεύθυνοι», δήλωσε χαρακτηριστικά, ασκώντας δριμεία κριτική στο πολιτικό σύστημα και την ελληνική δικαιοσύνη.

Η κ. Καρυστιανού έκανε λόγο για ένα «ανύπαρκτο κράτος δικαίου», όπου οι πολιτικοί προστατεύονται από συνταγματικά προνόμια που τους εξασφαλίζουν ασυλία και ατιμωρησία. «Έχουμε συνηθίσει να ζούμε με τα σκάνδαλα, να υπομένουμε και να πονάμε, όμως όχι πια – δεν θα συνεχίσουμε βουβά», υπογράμμισε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η κοινωνία ζητά μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη, η οποία θα οδηγήσει τους υπεύθυνους της τραγωδίας εκεί που τους αξίζει. «Δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατία αν οι πολίτες δεν είναι ίσοι απέναντι στον νόμο», είπε, ενώ καταφέρθηκε εναντίον του πολιτικού συστήματος, χαρακτηρίζοντάς το «υπόλογο καθεστώς».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 57 θυμάτων, ενώ τα ονόματά τους ήταν καρφιτσωμένα στην αυλαία της σκηνής, υπενθυμίζοντας σε όλους πως η διεκδίκηση της δικαιοσύνης δεν έχει τελειώσει.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Αφρικανική σκόνη και τοπικές βροχές σήμερα 13/3, που θα καταγραφούν 33αρια ΧΑΡΤΕΣ

Συναγερμός στα Χανιά: Φωτιά στο Καλαμίτσι, μήνυμα 112 στους κατοίκους

Πότε θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, όλα τα σενάρια και η ονοματολογία

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Πάτρα: Συνελήφθη Αστυνομικός για βασανισμό 85χρονου κρατούμενου, η απάντηση της ΕΛΑΣ στην «Π»

Βρέθηκε αγνοούμενος, είχε εξαφανιστεί το 2021 από το Αίγιο

Πύργος: Αυτοκίνητο σε μάντρα μετά από τροχαίο, τρεις τραυματίες ΦΩΤΟ

Πάτρα: Έριξαν 1.000€ πρόστιμο σε καρκινοπαθή καστανά – «Υπερέβαλαν» ελεγκτές σε μεροκαματιάρηδες

Σεισμός στην Ιταλία τα ξημερώματα ένας τραυματίας ΒΙΝΤΕΟ