ΗΠΑ: Αιχμαλώτισε κινέζους που πολεμούσαν για λογαριασμό της Ρωσίας
Ο ένας αντιμετώπιζε προβλήματα με τον νόμο, εντάχθηκε στον ρωσικό στρατό μέσω ενός μεσάζοντα στην Κίνα, στον οποίο πλήρωσε 300.000 ρούβλια για τη δυνατότητα να ενταχθεί στον ρωσικό στρατό

Επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο: Ο επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στον Ινδο-Ειρηνικό τόνισε σήμερα (9/5) ότι η Ουκρανία αιχμαλώτισε δύο άνδρες κινεζικής καταγωγής που πολεμούσαν για λογαριασμό της Ρωσίας και δήλωσε ότι οποιαδήποτε επιτυχία της ρωσικής επιθετικότητας στην Ευρώπη θα ενθάρρυνε την Κίνα στις δικές της επιθετικές φιλοδοξίες.
Ο ναύαρχος Σάμιουελ Παπάρο ρωτήθηκε σε ακρόαση στο Κογκρέσο αν η Κίνα εμπλέκεται στη σύρραξη σε ευρωπαϊκό έδαφος και για τις αναφορές από την Ουκρανία σχετικά με τη σύλληψη των Κινέζων. Αναφερόμενος στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, είπε: «Το έκανε και οποιαδήποτε επιτυχία επιθετικού χαρακτήρα στην Ευρώπη θα ενθαρρύνει τη ΛΔΚ και τις επιθετικές της φιλοδοξίες».
Στο μεταξύ όπως γράφει η ρωσική υπηρεσία του BBC επικαλούμενη την εφημερίδα Ukrainskaya Pravda, ένας Κινέζος που αιχμαλωτίσθηκε από τον ουκρανικό στρατό, δήλωσε ότι εντάχθηκε στον ρωσικό στρατό μέσω ενός μεσάζοντα στην Κίνα, στον οποίο πλήρωσε 300.000 ρούβλια για τη δυνατότητα να ενταχθεί στον ρωσικό στρατό.
Σύμφωνα με την Ukrayinska Pravda, ο Κινέζος πολίτης δήλωσε ότι είχε εκπαιδευτεί στο προσωρινά κατεχόμενο έδαφος της περιοχής Λουχάνσκ ως μέλος μιας ομάδας που αποτελούνταν από Κινέζους πολίτες. Ορισμένοι από αυτούς, σύμφωνα με τον ίδιο, αντιμετώπιζαν προβλήματα με το νόμο στη Κίνα.
Επιπλέον, ο Κινέζος αιχμάλωτος δήλωσε ότι η εκπαίδευσή του περιελάμβανε βασικές στρατιωτικές δεξιότητες και ότι διεξήχθη χωρίς διερμηνέα – με την χρήση χειρονομιών και μιας εφαρμογής μετάφρασης μέσω κινητού τηλεφώνου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικογένειά του γνώριζε για τις προθέσεις του να πάει στη Ρωσία, αλλά εισήλθε επίσημα στη χώρα ως τουρίστας.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τρίτη ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν δύο Κινέζους που πολεμούσαν στο πλευρό της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία, γεγονός που θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου.
Η Κίνα κάλεσε σήμερα τους πολίτες της να αποφεύγουν να συμμετέχουν σε πολέμους μετά την ανακοίνωση του Κιέβου ότι αιχμαλώτισε δύο Κινέζους που φέρονται να πολέμησαν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γενική απεργία σήμερα Τετάρτη: Ποιοι κατεβάζουν ρολά, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Αχαΐα: Δύο συλλήψεις για εμπρησμό σε μίνι μάρκετ στο Λάππα, τι βρήκε η Aστυνομία ΦΩΤΟ
Πάτρα – Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Τα δευτερόλεπτα που σώζουν ζωές ΦΩΤΟ
Άστατος και σήμερα Τετάρτη ο καιρός: Πότε επιστρέφει η ανοιξιάτικη διάθεση, η πρόγνωση για την Πάτρα
Τραγωδία στην Εύβοια: Πυροβόλησε πισώπλατα τον άνδρα που απέκτησε το σπίτι του και αυτοκτόνησε
Καμίνια: Σοβαρό τροχαίο, αυτοκίνητο σε …μάντρα!
Νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας: Τραυματίας και συνοδός επιτέθηκαν σε γιατρό και νοσηλεύτρια
Πάτρα – Αγγελος Ρέζος: Χάθηκε ένας καινοτόμος και οραματιστής, σήμερα η κηδεία του
Πάσχα 2025: «Φωτιά» οι τιμές των σοκολατένιων αυγών, ανησυχία για τον οβελία
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News