Κυψέλες υδρογόνου θα φτιάχνονται στην Πάτρα – Νέα επένδυση από εταιρεία

Η Advent Technologies, υπό την καθοδήγηση του ιδρυτή της και διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Γρηγορίου, έχει γίνει κορυφαίος κατασκευαστής κυψελών καυσίμου.

υδρογόνου

Στον αναπτυξιακό νόμο εντάχθηκε το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Advent Technologies -που έχει έδρα το Επιστημονικό Πάρκο Πάτρας- με απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ερευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης.

Αναφέρεται στην ίδρυση Μονάδας Παραγωγής Συστημάτων Αποθήκευσης Ενέργειας (κυψέλες καυσίμου υδρογόνου) στο ΕΠ, συνολικού κόστους 2,3 εκατ. ευρώ. Πλέον, έχει την ικανότητα να παράγει χιλιάδες κυψέλες καυσίμου σε μεγάλη κλίμακα, έχει 38 ενεργά προγράμματα Ερευνας και Ανάπτυξης ενώ κατέχει 190 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Η Advent Technologies, υπό την καθοδήγηση του ιδρυτή της και διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Γρηγορίου, έχει γίνει κορυφαίος κατασκευαστής κυψελών καυσίμου. Δραστηριοποιείται στον στρατιωτικό τομέα, σε ναυτιλία, αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ προσβλέπει στο να επεκταθεί στις τηλεπικοινωνίες και τις μεταφορές.

Ο δρ. Βασίλης Γρηγορίου, δήλωσε: «H ανάπτυξη και εμπορία νέων και εναλλακτικών τεχνολογιών, ικανών να λειτουργούν με διάφορα καύσιμα και οπουδήποτε, είναι ένα δύσκολο έργο, αλλά με την τεχνογνωσία και τους πόρους, με όλες τις παραμέτρους της εφοδιαστικής αλυσίδας όπως πρέπει, είμαστε σε πολύ καλή θέση για να προσφέρουμε στις αγορές τα πιο αξιόπιστα, αποδοτικά και οικονομικά αποδοτικά συστήματα κυψελών καυσίμου».