Υπόθεση Human Trafficking στη Νέα Μανωλάδα: Ομηρία χωρίς διαβατήρια και έξοδο, εμπλοκή κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων

Οκτώ αλλοδαποί που κρατούνταν παράνομα σε σπίτι στη Νέα Μανωλάδα εντοπίστηκαν και απελευθερώθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Βουπρασίας, ύστερα από σήμα στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112. Συνελήφθη ένας άνδρας, ενώ ταυτοποιήθηκε και συνεργός του για εμπλοκή σε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, εντόπισαν και απελευθέρωσαν χθες το πρωί στη Νέα Μανωλάδα, οκτώ αλλοδαπούς θύματα (trafficking) εμπορίας ανθρώπων.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας αλλοδαπός  άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατακράτηση, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη αλλοδαπού άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, κατόπιν ενημέρωσης του Κέντρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας από τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, μετέβησαν σε οικία στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, όπου απελευθέρωσαν οκτώ αλλοδαπούς, που βρίσκονταν κλειδωμένοι όλοι μαζί σε ένα μικρό δωμάτιο, χωρίς να κατέχουν τα διαβατήριά τους και λοιπά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Άμεσα οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον αλλοδαπό άνδρα, που τους κατακρατούσε παράνομα, ενώ ταυτοποίησαν τα στοιχεία και του έτερου αλλοδαπού άνδρα, ο οποίος τους μετέφερε από περιοχή της Λακωνίας στην Ηλεία και αφαίρεσε τα διαβατήριά τους για να τους εξαναγκάσει με συνεργούς του, να εργαστούν ως εργάτες γης.

Οι συλληφθείς οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας / Παράλληλη Έδρα Αμαλιάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναύπακτος: Θρήνος για την 27χρονη Μαρία Δροσοπούλου που σκοτώθηκε μετά από πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα

Βούλιαξαν «Γέφυρα», διόδια από εξοδούχους του Πάσχα! -Ολοταχώς για τη μεγαλύτερη έξοδο

Πάτρα: Χιλιάδες συσσίτια από Μητρόπολη και Δήμο – 1.5 εκ. ευρώ διαθέτει ετησίως η τοπική εκκλησία για φιλανθρωπικό έργο

Μυτιλήνη: Λιμενικοί βρήκαν πτώμα χωρίς κεφάλι στη θάλασσα

Τέλος στα «κρυφά Airbnb»: Ψηφιακή επίθεση από την ΑΑΔΕ σε αδήλωτα ακίνητα