Πάσχα 2025: Φάγατε πολύ; Δείτε το ιδανικό γλυκό μετά το αρνί
Επιδόρπια που δεν βαραίνουν. Τρεις εύκολες επιλογές για να κλείσετε γλυκά το γιορτινό τραπέζι!

Μετά από ένα χορταστικό πασχαλινό τραπέζι, γεμάτο αρνί, κοκορέτσι, αυγά και τσουρέκια, έρχεται η στιγμή για το πολυπόθητο επιδόρπιο. Όμως τι γλυκό είναι πραγματικά κατάλληλο μετά από τόσο βαρύ γεύμα; Οι ειδικοί συμφωνούν: όχι κάτι βαρύ, λιπαρό ή πολύ γλυκό.
Αντί για παραδοσιακά σιροπιαστά, το γιορτινό φινάλε μπορεί να γίνει ανάλαφρο και αναζωογονητικό, με φρούτα, ελαφριές κρέμες ή γιαούρτι.
Top 3 προτάσεις για πασχαλινό γλυκό
- Μους γιαουρτιού με φρούτα του δάσους
Εντυπωσιακή, εύκολη και δροσερή, αυτή η μους φτιάχνεται με στραγγιστό γιαούρτι, λίγο μέλι και πουρέ από βατόμουρα ή φράουλες. Σερβίρεται σε ποτήρι, με φύλλα μέντας και μια λεπτή στρώση δημητριακών ή granola. - Λεμονόπιτα χωρίς φύλλο
Μια κρέμα λεμονιού με βάση αυγό, κορν φλάουρ και χυμό εσπεριδοειδών. Το αποτέλεσμα είναι ελαφρύ, με πλούσια γεύση και τέλεια ισορροπία γλυκού-ξινού. Ταιριάζει ιδανικά για το τέλος ενός λιπαρού γεύματος. - Φρουτοσαλάτα με ανθόνερο και φυστίκι Αιγίνης
Αν θέλετε κάτι εξαιρετικά απλό αλλά απολαυστικό, συνδυάστε φρέσκα φρούτα εποχής (φράουλες, πορτοκάλι, μήλο, μπανάνα) με λίγες σταγόνες ανθόνερου και πασπαλίστε με φυστίκι Αιγίνης ή καβουρδισμένο σουσάμι. Είναι νηστίσιμο, δροσιστικό και πανέμορφο στο πιάτο.
Η νέα πασχαλινή συνήθεια: Λιγότερο ζάχαρη, περισσότερη απόλαυση
Οι Έλληνες φαίνεται πως αλλάζουν σιγά-σιγά γευστικές συνήθειες, επιλέγοντας πιο ελαφριά γλυκά όχι μόνο για λόγους υγείας, αλλά και γαστρονομικής απόλαυσης. Η νέα τάση θέλει το επιδόρπιο να συμπληρώνει, όχι να «καπελώνει» το γεύμα.
Όπως λένε και οι παλιοί, το τελευταίο που μένει στη γεύση, είναι και αυτό που θυμόμαστε περισσότερο.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News