Sara Nena: Ψωνίζοντας από τον κήπο για το Πασχαλινό τραπέζι
![Sara Nena: Ψωνίζοντας από τον κήπο για το Πασχαλινό τραπέζι](https://pelop.gr/wp-content/uploads/2021/06/image-627713-700x432.jpeg)
Μάλλον θα περάσουμε και αυτό το Πάσχα όλοι μέσα στα σπίτια μας, αλλά αυτό δεν θα μας σταματήσει να προσθέσουμε χρωματιστές και ανοιξιάτικες πινελιές για να ζεσταθούν οι καρδιές μας.
Θέλω να σας δώσω εύκολες και γρήγορες ιδέες για να διακοσμήσετε το πασχαλινό σας τραπέζι.
Επέλεξα δύο πρότζεκτ. Το πρώτο είναι πώς να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας κεριά, σε κομμάτια που εμφανίζονται στα περιοδικά αυτή την εποχή. Το δεύτερο είναι ένας φυσικός, βιολογικός και θα έλεγα επίσης παλιός τρόπος να χρωματίσετε τα αβγά σας.
Ξεκινάμε από τα βασικά, τα υλικά που θα χρειαστείτε:
-Τρία κεριά, ένας πλάστης, μια κατσαρόλα και κόλλα, για το πρώτο πρότζεκτ. (φωτο 1)
-Τέσσερα αβγά, τρία κόκκινα κρεμμύδια, καλσόν και λουλούδια ή διακοσμητικά φύλλα όπως μαϊντανό, για το δεύτερο. (φωτο 2)
Αρχίσετε γεμίζοντας με ζεστό νερό, όχι καυτό, την κατσαρόλα. Βάλετε μέσα τα κεριά για ένα τέταρτο, μετά από αυτό θα είναι πολύ μαλακά. Παίρνετε την πρώτη και περνάτε τον πλάστη πάνω αφήνοντας άθικτες μόνο τις δύο άκρες (φωτο 3), επειτα θα στρίψετε τις δύο άκρες σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Και έτσι απλά το πρώτο κερί είναι έτοιμο (φωτο 4). Οσον αφορά στα αλλά δύο κεριά, μπορείτε να τα προσαρμόσετε τις βάσεις τους γύρω από ένα ποτήρι για σφηνάκι (φωτο 5). Ενώνοντας τις άκρες με κόλλα, θα δημιουργήσετε ενα διπλό κερί αυτο-υποστηριζόμενο με μια ωραία καμπύλη στη βάση (φωτο 6).
Για το πρότζεκτ με τα αβγά, ξεκινάτε βράζοντας μόνο τις φλούδες από τα κρεμμύδια για ένα μισάωρο, μέχρι να δείτε το νερό να γίνει κατακόκκινο και μετά το φιλτράρετε. Ταυτόχρονα προετοιμάστε τα αβγά, τα οποία όσο πιο λευκά είναι, τόσο καλύτερο, και επίσης πρέπει να είναι εκτός ψυγείου, να μην είναι πολύ κρύα. Πλύντε τα καλά και ακόμα καλύτερα να τα απολιπάνετε με ξύδι. Και τώρα έχει έρθει η πιο διασκεδαστική στιγμή. Πάρτε μικρά και χαριτωμένα λουλούδια ή φύλλα που έχετε μαζέψει από τον κήπο και τοποθετήστε τα απαλά στο αβγό. Αν βρέχετε λίγο το κομμάτι του αβγού που θέλετε να διακοσμήσετε, θα είναι πιο ευκολη η τοποθέτηση (φωτο 7). Τυλίξτε τα αβγά μέσα στα καλσόν, θα διασφαλίσετε το έργο σας με δύο σφιχτούς κόμπους (φωτο 8). Πάρτε το νερό που χρωματίσατε με τις φλούδες του κρεμμυδιού, βυθίστε τα αβγά μέσα, βράστε για δέκα λεπτά, σβήστε τη φωτιά και αφήστε τα αβγά να χρωματιστούν. Προσωπικά τα άφησα ένα οκτάωρο. Βγάλτε τα αβγά από τα καλσόν, καθαρίστε τα και γυαλίστε τα με ένα κομμάτι χαρτί εμποτισμένο με ελαιόλαδο (φωτο 9). Μπορείτε να λάβετε παρόμοια αποτελέσματα και με άλλα φυσικά χρώματα όπως: Ζωμό παντζαριών για κόκκινα αβγά, ζωμό φύλλων κόκκινου λάχανου για αβγά μεταξύ μοβ και μπλε, ζωμό από φύλλα κισσού, σπανάκι ή τσουκνίδες για πράσινα αβγά και σαφράν, χαμομήλι και κύμινο για κίτρινα αβγά.
Θα σας προτείνω τώρα έναν τρόπο να χρησιμοποιήσετε αυτές τις δημιουργίες σε ένα ολοχληρωμένο σύνολο. Ξεκινάτε παίρνοντας ένα μαντίλι τραπεζιού, το διπλώνετε σε τρίγωνο σχήμα και μετά το τυλίγετε. Είστε τώρα έτοιμοι για να το τοποθετήστε γύρω από το αβγό και να το δέσετε με ένα σπάγκο αφήνοντας δύο άκρες που μοιάζουν με αφτιά κουνελιού και να βάλετε το αβγό πάνω από ένα πιάτο (φωτο 10). Πηγαίνετε να μαζέψετε πρασινάδα από τον κήπο και τακτοποιήστε τα στο κέντρο του τραπεζιού. Θα ήταν ακόμα καλύτερα αν μπορούσατε να βρείτε λίγα λουλούδια, ώστε να εμφανίζονται από μέσα την πρασινάδα. Πάνω σε αυτό τοποθετήστε μια κανάτα και τα κεριά δεξιά και αριστερά. (φωτο 11-12).
Ελπίζω οι συμβουλές μου να σας φάνηκαν χρήσιμες.
Καλό Πάσχα σε όλους.
Instagram: saranenadiy
Facebook: Sara Nena
Youtube: Sara Nena
Pinterest: Sara Nena
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News