Ξανά στο εδώλιο για τη Μάνδρα: Αναιρέθηκε η απαλλαγή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια
Ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα, καθώς τρεις κατηγορούμενοι επιστρέφουν στο εδώλιο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, με τον χρόνο της παραγραφής να πιέζει ασφυκτικά.

Τρεις από τους βασικούς κατηγορούμενους για την τραγωδία της Μάνδρας θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, μετά την αναίρεση της απαλλακτικής απόφασης για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Η αναίρεση έγινε δεκτή έπειτα από αίτηση συγγενών θυμάτων που προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο, ζητώντας επανεξέταση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ποινική ευθύνη μόνο για την πλημμύρα και όχι για τους θανάτους που αυτή προκάλεσε. Έτσι, οι τρεις κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και η πρώην δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη, καθώς και δύο ακόμα δημόσιοι υπάλληλοι, επιστρέφουν στη δικαστική αίθουσα.
Ο χρόνος πιέζει, καθώς το αδίκημα είναι πλημμέλημα και κινδυνεύει με παραγραφή στις 15 Νοεμβρίου 2025. «Ο Άρειος Πάγος δέχτηκε το αυτονόητο: δεν γίνεται να υπάρξουν καταδίκες για πλημμύρα, αλλά όχι για τις ανθρωποκτονίες που προέκυψαν απ’ αυτήν», δήλωσε ο Δημήτρης Σκύφτας, δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, προσθέτοντας πως ο αγώνας συνεχίζεται για την πλήρη δικαίωση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάτρα: Ερευνα για τη φωτιά σε κατάστημα, τι «δείχνουν» τα πρώτα στοιχεία ΦΩΤΟ
Λεωφόρος Αθηνών: Ανατροπή νταλίκας, έκλεισε το ρεύμα προς Δαφνί ΦΩΤΟ
Πάτρα: Υπό διάλυση η Εθνολογική Εταιρεία – Με κουβάδες το Ιστορικό – Εθνολογικό Μουσείο
Εκτεθειμένη σε ξηρασίες και πλημμύρες η Δυτική Ελλάδα – Τα χρήσιμα συμπεράσματα ημερίδας
Στο ΚΑΤ ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, ευλόγησε τον Μουγκοπέτρο ΒΙΝΤΕΟ
Φρικτό τέλος για Ουκρανή δημοσιογράφο-“Της έβγαλαν τα μάτια” αποκαλύπτει ο Guardian
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News