Φοιτητικές εκλογές 2025: Αυξημένη συμμετοχή στην Πάτρα – Άνοιξαν οι κάλπες εν μέσω κρίσιμων εξελίξεων στην Ανώτατη Εκπαίδευση ΦΩΤΟ

Με έντονη κινητικότητα και αυξημένη συμμετοχή ξεκίνησε στην Πάτρα η διαδικασία των φετινών φοιτητικών εκλογών, που διεξάγονται σε ολόκληρη τη χώρα υπό τη σκιά θεσμικών αλλαγών που προκαλούν αντιδράσεις και συζητήσεις στον πανεπιστημιακό χώρο.

Φοιτητικές

Από τις 7:00 το πρωί της Τετάρτης άνοιξαν οι κάλπες στα πανεπιστήμια της χώρας για τις φοιτητικές εκλογές του 2025, με τις σχολές της Πάτρας να καταγράφουν ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 8:00 το βράδυ, ενώ οι πρώτες ενδείξεις για το αποτέλεσμα αναμένονται γύρω στις 10:00 το βράδυ.

Η φετινή αναμέτρηση πραγματοποιείται σε ένα φορτισμένο περιβάλλον για την Ανώτατη Εκπαίδευση, καθώς στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης βρίσκονται μείζονα ζητήματα: η διαγραφή των “αιωνίων” φοιτητών, η παραβατικότητα στους πανεπιστημιακούς χώρους, καθώς και η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, που αναμένεται να ξεκινήσει από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Φοιτητικές

Οι παρεμβάσεις της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, κατά την πρόσφατη Σύνοδο των Πρυτάνεων, για την αυστηροποίηση του πλαισίου λειτουργίας των ΑΕΙ έχουν εντείνει τον διάλογο μεταξύ των φοιτητών, με τις εκλογές να αποκτούν έτσι ιδιαίτερο πολιτικό και θεσμικό βάρος.

Δεν πραγματοποιούνται σήμερα μαθήματα στα πανεπιστήμια, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των φοιτητών στη διαδικασία, ενώ η ταυτοποίησή τους γίνεται με ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

Φοιτητικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αχαΐα: Καρατομείται η «τιμωρός» γυμνασιάρχης, μετά από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Π»

Ο Θεοδωρικάκος στην Πάτρα με κατευθύνσεις ανάπτυξης και φόντο την κρουαζιέρα ΦΩΤΟ

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Μάξιμου Χαρακόπουλου, τι δήλωσε ο βουλευτής ΝΔ

Οι σεισμολόγοι για τα 6,1 ρίχτερ στην Κάσο, εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Ο καιρός σήμερα 14/5, πως θα επηρεάσει ο υποτροπικός αεροχείμαρρος ΧΑΡΤΕΣ

Αλεξάνδρα Σδούκου από το RGC: «Το πόρισμα Καρώνη καταρρίπτει με κρότο τα περί συγκάληψης στα Τέμπη»

Εκτος τελικού της Eurovision 2025 η Κύπρος, ποιες χώρες προκρίθηκαν

Ολοκληρώνεται το Regional Growth Conference 2025 – ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ