Κρήτη: Η στιγμή που «χτυπά» ο σεισμός ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ
Ο σεισμός συνοδεύτηκε από δυνατή βοή, ενώ έντρομοι κάτοικοι πετάχθηκαν από τα τα σπίτια τους λίγο μετά τις 06:19 το ξημερώματα της Πέμπτης 22/05/2025.

Ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους της Κρήτης η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Πέμπτης, που είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Νεάπολης Λασιθίου. Ο σεισμός είχε σημαντική διάρκεια και έγινε έντονα αισθητός στις βόρειες περιοχές του νησιού.
Μαρτυρίες από την περιοχή κάνουν λόγο για δυνατή βοή που συνόδευσε το σεισμό, ενώ δεκάδες πολίτες βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους λίγο μετά τις 06:19, αναζητώντας ασφάλεια σε ανοιχτούς χώρους. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, καταγράφονται ταλαντεύσεις σε καλώδια της ΔΕΗ και σταθμευμένα οχήματα, με τον ήχο του σεισμού να κυριαρχεί.
Ζημιές σε καταστήματα
Σε αρκετά σούπερ μάρκετ, κυρίως στην ανατολική Κρήτη, σημειώθηκαν πτώσεις προϊόντων από τα ράφια, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές. Εικόνες δείχνουν εμπορεύματα διασκορπισμένα στους διαδρόμους, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.
Κατάρρευση τμήματος κτιρίου στο Ηράκλειο
Στο Ηράκλειο, κομμάτι παλιού κτιρίου επί της οδού 25ης Αυγούστου υποχώρησε. Άμεσα στο σημείο έσπευσε η δημοτική αστυνομία και απέκλεισε την περιοχή για λόγους ασφαλείας, ενώ γίνονται έλεγχοι και σε άλλα παλιά κτίσματα.
Σε επιφυλακή οι δήμοι – Κανονικά τα σχολεία
Οι δημοτικές αρχές σε Ηράκλειο και Λασίθι κινητοποιήθηκαν αμέσως, δίνοντας εντολή για ελέγχους στις σχολικές μονάδες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα που να απαιτούν αναστολή λειτουργίας, και όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, εκτός εάν διαπιστωθούν φθορές σε συγκεκριμένα κτήρια.
Σφακιά: Κλειστό θα παραμείνει το φαράγγι της Ίμπρου
Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός, είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, για την αξιολόγηση της κατάστασης και τον συντονισμό των ενεργειών.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News