Σοκολατένιο κέικ χωρίς αβγά

Υλικά

1 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο

4 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φλ. τσαγιού ζάχαρη

3 κ. γλ. μαγειρική σόδα

3 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

3 φλ. τσαγιού νερό

1/2 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λιπάνετε ένα ταψί 23 εκ.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι, την σκόνη κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε.

Βήμα 3

Προσθέστε την ζάχαρη, το λάδι, το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 4

Ρίξτε το μείγμα στα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα.