Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και «λευκός ιππότης» στη DUR – Επιχειρεί επανεκκίνηση με επενδυτή
Στην ανακοίνωση της εταιρείας, προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, κάνει γνωστό ότι η γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε ομόφωνα να «ανεβάσει» το ποσό των χρημάτων που έχει ως κεφάλαιο (το χρηματικό υπόβαθρο που στηρίζει τη λειτουργία της), μέχρι 3.000.000 ευρώ.

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προς 3 εκατ. ευρώ και την έκδοση ομολογιακού δανείου, το οποίο θα καλυφθεί από στρατηγικό επενδυτή, αποφάσισε χθες η γενική συνέλευση των μετόχων της πατρινής βιομηχανίας DUR.
Το άνοιγμα της πόρτας για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή δεν ήταν μια απλή και εύκολη απόφαση, ωστόσο, θεωρείται ένα καθοριστικής σημασίας βήμα για την πατρινή εισηγμένη, ώστε να γυρίσει σελίδα.
Στην ανακοίνωση της εταιρείας, προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, κάνει γνωστό ότι η γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε ομόφωνα να «ανεβάσει» το ποσό των χρημάτων που έχει ως κεφάλαιο (το χρηματικό υπόβαθρο που στηρίζει τη λειτουργία της), μέχρι 3.000.000 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι θα εκδοθεί δάνειο (ομόλογα) που στο μέλλον μπορεί να μετατραπεί σε μετοχές. Δηλαδή, ο επενδυτής που θα το αγοράσει δεν θα πάρει πίσω απλώς τα χρήματά του με τόκους, αλλά μπορεί να γίνει και μέτοχος της εταιρείας.
Το δάνειο δεν θα διατεθεί δημόσια (π.χ. στο Χρηματιστήριο), αλλά απευθείας σε συγκεκριμένο επενδυτή (σ.σ. στρατηγικό επενδυτή). Οι υπάρχοντες μέτοχοι δεν θα έχουν προτεραιότητα, για να συμμετάσχουν στο δάνειο ή να αγοράσουν τις νέες μετοχές που θα προκύψουν από τη μετατροπή. Ολο το «πακέτο» πάει στον νέο στρατηγικό επενδυτή.
Τα χρήματα που θα μαζευτούν θα χρησιμοποιηθούν άμεσα, για να μειωθεί ή να σβηστεί το χρέος της εταιρείας.
Για να είναι πιο «ασφαλής» η επένδυση, ο στρατηγικός επενδυτής θα έχει κάποιες εγγυήσεις που θα δοθούν προσωπικά από μέλη του διοικητικού συμβουλίου και μετόχους.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News