Οπαδικά κίνητρα πίσω από τις νυχτερινές εκρήξεις σε Δάφνη και Άγιο Δημήτριο

Δύο εκρήξεις με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς–εκρηκτικούς μηχανισμούς σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε πολυκατοικίες της Αττικής. Η Αστυνομία αποδίδει τα περιστατικά σε οπαδικά κίνητρα, ενώ την έρευνα έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας.

Οπαδικά κίνητρα πίσω από τις νυχτερινές εκρήξεις σε Δάφνη και Άγιο Δημήτριο

Οπαδικά κίνητρα «βλέπει» η Ελληνική Αστυνομία πίσω από τις δύο σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις που σημειώθηκαν στις 02:30 τα ξημερώματα της Τρίτης σε Δάφνη και Άγιο Δημήτριο.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις εισόδους πολυκατοικιών στην οδό Αρτέμιδος 48 και στην οδό Παπάγου 136 αντίστοιχα. Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν πανομοιότυποι αυτοσχέδιοι μηχανισμοί, που αποτελούνταν από μπιτόνι βενζίνης και κροτίδα. Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στις εισόδους των πολυκατοικιών, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., στο στόχαστρο φέρεται να βρέθηκαν δύο άτομα με οπαδική δράση. Συγκεκριμένα, στην πολυκατοικία της Δάφνης διαμένει ένας 38χρονος Αλβανός υπήκοος, μέλος συνδέσμου της ΑΕΚ, ενώ στον Άγιο Δημήτριο διαμένει ένας 18χρονος, επίσης οπαδός της ίδιας ομάδας και στενός φίλος του 38χρονου.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, το ειδικό τμήμα της Αστυνομίας για την καταπολέμηση της οπαδικής εγκληματικότητας, καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως τα περιστατικά εντάσσονται σε κύκλο αθλητικά υποκινούμενων επιθέσεων.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο σύνδεσης των επιθέσεων με πρόσφατα επεισόδια μεταξύ οργανωμένων οπαδών.