Πατρών–Πύργου: Στην κυκλοφορία 65 χλμ. μέχρι τέλη Ιουλίου – Τι δήλωσε ο Χρίστος Δήμας

Με ικανοποιητικό ρυθμό εξελίσσεται το έργο της Πατρών–Πύργου, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Χρίστο Δήμα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι εντός Ιουλίου παραδίδονται τα πρώτα 65 χλμ. του αυτοκινητόδρομου.

Πατρών–Πύργου: Στην κυκλοφορία 65 χλμ. μέχρι τέλη Ιουλίου – Τι δήλωσε ο Χρίστος Δήμας

Μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορία τα πρώτα 65 χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου Πατρών–Πύργου, από την πόλη του Πύργου μέχρι τον Αλισσό, ενώ τα υπόλοιπα 10 χλμ. έως την Πάτρα προβλέπεται να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας ότι το έργο έχει προχωρήσει σε ποσοστό 85% και ότι, παρά τις πολυετείς καθυστερήσεις του παρελθόντος, βρίσκεται πλέον κοντά στην ολοκλήρωση.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις αυτοψίες τους τελευταίους τέσσερις μήνες, οι οποίες επιβεβαίωσαν την πρόοδο του έργου. Υπογράμμισε, επίσης, ότι παράλληλα με την κατασκευή του κεντρικού άξονα, υλοποιούνται βελτιώσεις στο παράπλευρο οδικό δίκτυο και κρίσιμες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις.

«Ο συγκεκριμένος δρόμος ήταν για χρόνια από τους πιο επικίνδυνους στη χώρα, με υψηλό δείκτη τροχαίων δυστυχημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως από τον Δεκέμβριο του 2023 εφαρμόζονται ενισχυμένα μέτρα οδικής ασφάλειας, σε συνεργασία με την Τροχαία και τις τοπικές αρχές.

Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Δήμα, έχουν μειώσει τα ατυχήματα κατά περίπου 80%, αποτελώντας πλέον πρότυπο για άλλους οδικούς άξονες υψηλής επικινδυνότητας.