Self test: Για ποιους είναι υποχρεωτικά

Self test: Για ποιους είναι υποχρεωτικά

Τα self-tests από την Δευτέρα 26 Απριλίου γίνονται υποχρεωτικά σε εβδομαδιαία βάση για όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους.

Από το μέτρο εξαιρείται το προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας και των ενστόλων. Από την ίδια ημερομηνία, υποχρεωτικά θα είναι τα self test και για ιερείς, ιεροψάλτες και προσωπικό των ναών.

Στον ιδιωτικό τομέα, τα self-tests είναι υποχρεωτικά από τις 03/05 για εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, στην εστίαση, στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, στις δραστηριότητες καθαρισμού, στις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, καθώς και στις σχολές οδηγών.

Στους εργοδότες αυτών των επιχειρήσεων δεν είναι υποχρεωτικό, ενώ επίσης δεν είναι υποχρεωτικό για επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Για μαθητές και καθηγητές η διάθεση των self-tests θα αρχίσει να γίνεται εκ νέου μετά το Πάσχα, και συγκεκριμένα από την Πέμπτη 06/05, και η δήλωση του αποτελέσματος θα γίνεται στο self-testing.gov.gr.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ