Μυστήριο με τη φωτιά στο διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη: Τι δείχνουν οι έως τώρα έρευνες
Αν και τα πρώτα ευρήματα δεν «δείχνουν» εμπρησμό, η υπόθεση εξακολουθεί να απασχολεί τις αρχές.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρμόδιων αρχών για τα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε στο διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πατησίων. Αν και τα πρώτα ευρήματα δεν «δείχνουν» εμπρησμό, η υπόθεση εξακολουθεί να απασχολεί τις αρχές.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε στο πίσω μέρος του διαμερίσματος, στο μπαλκόνι που συνδέεται με δύο δωμάτια, χωρίς να υπάρχει κάποια εμφανής ηλεκτρική συσκευή σε λειτουργία. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, η φωτιά έκαψε δύο εσωτερικούς χώρους και περιουσιακά αντικείμενα του ηθοποιού, ο οποίος βρισκόταν εκεί μόνος του τη στιγμή του περιστατικού.
Η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, απουσίαζε λόγω ιατρικού ραντεβού.
Ο ηθοποιός κοιμόταν στο σαλόνι όταν μια γειτόνισσα είδε τις φλόγες από το πίσω μέρος του σπιτιού και του χτύπησε την πόρτα για να τον ξυπνήσει. Εκείνος, αφού συνειδητοποίησε την κατάσταση, ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία και την Πυροσβεστική και στη συνέχεια απομακρύνθηκε ψύχραιμα, καταφεύγοντας προσωρινά σε παρακείμενο κατάστημα ρούχων στο ισόγειο της πολυκατοικίας.
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Στο επίκεντρο των ερευνών παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά. Οι πρώτες εκτιμήσεις από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία δεν ενισχύουν το ενδεχόμενο εμπρησμού, αν και ο δικηγόρος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιας δολιοφθοράς, επισημαίνοντας ότι καμία συσκευή δεν ήταν σε λειτουργία και δεν φαίνεται να υπάρχει βραχυκύκλωμα. Αναμένεται νέα αυτοψία στο σημείο για τη συλλογή περαιτέρω στοιχείων.
Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε γειτονικά διαμερίσματα, αν και ο κίνδυνος ήταν υπαρκτός. Το περιστατικό προκάλεσε έντονη ανησυχία στην περιοχή, με τους κατοίκους να αναστατώνονται από την παρουσία των πυροσβεστικών οχημάτων και την αποπνικτική ατμόσφαιρα.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News