Πάτρα: Μέχρι τον Σεπτέμβριο οι κάμερες σε 7 δημοτικά κτίρια

Τα συστήματα ασφαλείας θα παρέχουν την προστασία των δημοτικών κτιρίων από διάρρηξη ή απόπειρα διάρρηξης ή ληστείας

Πάτρα: Μέχρι τον Σεπτέμβριο οι κάμερες σε 7 δημοτικά κτίρια

Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση καμερών σε 7 κτίρια και υποδομές του Δήμου Πατρέων. Οπως είχε γράψει η «Π», η δημοτική αρχή θέλησε να αυξήσει την προστασία σε εγκαταστάσεις της με κάμερες και συστήματα ασφαλείας και από τα τέλη του 2024 ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ενδυνάμωση του επιπέδου προστασίας των υποδομών από φαινόμενα διαρρήξεων και κλοπών.

Ο ανάδοχος του έργου, γνωστή εταιρεία φύλαξης με έδρα την Πάτρα, αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες σύντομα. Με το έργο, ο Δήμος της Πάτρας θέλει να «προστατέψει» το Εικαστικό Εργαστήριο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τις αποθήκες της οδού Θουρίας, τις αποθήκες Ηλεκτροφωτισμού, τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων Δρεπάνου, το κτίριο Δ/νσης Καθαριότητας (ΧΥΤΑ), αλλά και τις εγκαταστάσεις Δ/νσης Πρασίνου.

Συγκεκριμένα, η δαπάνη για την εκτέλεση του έργου ανέρχεται στις 19.199,54 ευρώ, μετά την έκπτωση που προσέφερε ο ανάδοχος.
Τα συστήματα ασφαλείας θα παρέχουν την προστασία των δημοτικών κτιρίων από διάρρηξη ή απόπειρα διάρρηξης ή ληστείας ή άλλης βίαιης ενέργειας που θα έχει σκοπό την κλοπή υλικών ή την πρόκληση ζημιών. Επιπλέον, τα συστήματα επιτήρησης θα συμβάλλουν στην ασφάλεια του προσωπικού που εργάζεται και διαχειρίζεται συγκεκριμένους χώρους, αλλά και των πολιτών που εισέρχονται σε αυτούς.

Στην αναφερόμενη τιμή συμπεριλαμβάνονται οι τιμές όλων των υλικών, το κόστος τοποθέτησης, με χρήση οποιουδήποτε μέσου απαιτηθεί (σκαλωσιές κ.τλ.), όλα τα υλικά και μικροϋλικά (καλώδια, πλαστικά κανάλια, σωλήνες κ.λπ.) για τη σύνδεση και παράδοση σε πλήρη και κανονική λειτουργία, καθώς και εκπαίδευση του προσωπικού για τη χρήση των συστημάτων ασφαλείας και επιτήρησης.

Οι εργασίες εγκατάστασης και σύνδεσης γίνονται από εξειδικευμένο συνεργείο, το προσωπικό του οποίου διαθέτει τις κατάλληλες άδειες και πιστοποιήσεις. Επίσης για όλα τα υλικά θα παρέχεται εγγύηση καλής λειτουργίας, τουλάχιστον δύο ετών, εγγύηση εύρεσης ανταλλακτικών για πέντε έτη και ύπαρξη εξουσιοδοτημένου service.