Η Αχαΐα ξαναζωντανεύει την Εθνική γυναικών στο μπιτς σοκερ!

Ήταν το 2017 όταν είδαμε για τελευταία φορά να αγωνίζεται η Εθνική γυναικών στο μπιτς σοκερ.

Έκτοτε, η ομάδα διαλύθηκε, η επιτροπή του αθλήματος στην ΕΠΟ προσπάθησε να βρει χρηματοδότηση, αλλά δεν κατέστη εφικτό.

Πέρασαν η αλήθεια είναι αρκετά χρόνια, οι παίκτριες και οι ομάδες είχαν χάσει το ενδιαφέρον τους, ενώ πέρσι και πρόπερσι λόγω της πανδημίας αλλά και οικονομικών ζητημάτων, η ΕΠΟ αποφάσισε να μην διεξαχθεί, ούτε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα των ανδρών, καθώς δεν υπήρξαν αρκετές συμμετοχές ομάδων και είναι άγνωστο αν θα μπορέσουν να επανέλθουν και πάλι.

Παρόλα αυτά, στην Αχαϊα υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το Beach Soccer και εκτός των δύο αντρικών ομάδων (Nάπολη Πατρών – Ηρακλής Πατρών), έχουμε πλέον και δύο ενεργές γυναικείες ομάδες.

Τον Ηρακλή Πατρών (ανεπίσημα το όνομα αυτό) και τους Λύκους Αιγιάλειας που ξεκίνησαν εδώ και χρόνια ως σωματείο μπιτς σοκερ, αλλά μετατράπηκαν έπειτα σε γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου.

Οι δύο αυτές ομάδες που συμμετείχαν και στο τουρνουά του «Spyros Avramis» έχουν ξεκινήσει τις επαφές και με άλλα σωματεία ανά την Ελλάδα, με σκοπό την ενεργοποίηση της Εθνικής ομάδας μπιτς σοκερ έπειτα από πολλά χρόνια!

Ήδη, έχει ενημερωθεί ο προπονητής της Εθνικής, Στέφανος Σοιλεμές που ενδεχομένως από τη νέα χρονιά, πιθανόν τέλη Γενάρη του 2022 θα ξεκινήσει την διαδικασία δοκιμαστικών και επιλογών αθλητριών, για να μπορέσει να συσταθεί η Γυναικεία Εθνική ομάδα και να αγωνιστεί το προσεχές καλοκαίρι.

Θα υπάρξει αρχικά καταγραφή των ομάδων που είτε είχαν στο παρελθόν, είτε επιθυμούν να έχουν ομάδα, στη συνέχεια θα υπάρξει καταγραφή των γηπέδων σε όλη την επικράτεια και αμέσως μετά θα γίνουν τα πρώτα δοκιμαστικά.

Η Αχαϊα φυσικά έχει ήδη δύο ομάδες, οπότε θα έχει και τον πρώτο λόγο στην όλη διαδικασία.

Η περιοχή μας εξάλλου έχει ήδη γήπεδο μπιτς σοκερ, εκείνο του ΠΕΑΚ «Σ. Αβράμης», οπότε είναι λογικό οι επιλογές της ευρύτερης περιοχής να γίνουν εδώ στην Πάτρα.

Το πρώτο λιθαράκι μπήκε και αναμένεται να έχουμε εξελίξεις στο όμορφο αυτό άθλημα που σε άλλες χώρες, κερδίζει και το ενδιαφέρον του κοινού.