Αιγιάλεια: Σήμερα κρίνεται νομικά και πολιτικά το θέμα του καταυλισμού σεισμοπλήκτων «Τριάντειο»

Στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας θα συζητηθεί σήμερα (7.30 μ.μ.) το θέμα που έχει ξεσηκώσει τους εναπομείναντες κατοίκους του καταυλισμού σεισμοπλήκτων «Τριάντειο» στην Κουλούρα Αιγίου και η αντίπαράθεσή τους με τον δήμο έχει φτάσει στ’ άκρα, μετά τα εξώδικα που τους απέστειλε, βάσει των οποίων, αν δεν εγκατέλειπαν τα κοντέινερς μέχρι 16 Απριλίου θα τους διέκοπτε νερό και ρεύμα.

Οι 23 πληγέντες από τον σεισμό του 1995 – αφού μπλόκαραν δικαστικά την «απειλή» –  αναμένουν τη σημερινή (11π.μ.) απόφαση της δικαιοσύνης, στην εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του δήμου, με την εκτίμηση του δικηγόρου τους πως θα ανακοπεί η «έξωση», αφού ο χώρος είναι κληροδότημα και δεν του ανήκει, το ίδιο και τα κοντέινερς, άνευ εντολής του υπουργείου Υποδομών για εκκένωση και επιστροφής τους.

> Η  δημοτική παράταξη της Αγγελικής Κουρή (ΚΚΕ), σε χθεσινή της ανακοίνωση, υποστηρίζει πως η σημερινή κατάσταση στο «Τριάντειο» είναι ο καθρέφτης του σάπιου κοινωνικού συστήματος. Θεωρεί τον αγώνα των σεισμοπαθών και απόρων εκεί δίκαιο και ελπιδοφόρο, κατηγορώντας τον δήμαρχο ότι δεν απομακρύνει ακατοίκητα κοντέινερ στα οποία βρίσκουν στέγη περιθωριακοί και παράνομοι και βολεύεται με τη συνολική συκοφάντηση των κατοίκων. Ακόμα, καταγγέλλει την εμφάνιση «καλοθελητών» που προσπαθούν να δελεάσουν με υποσχέσεις, προσωρινά επιδόματα στέγης ή άλλες προσωρινές λύσεις, προκειμένου ν’ απομακρυνθούν. Στο ΔΣ καλεί και τις άλλες παρατάξεων να σταθούν αλληλέγγύες στους σεισμοπαθείς και άπορους.