Από το Παναχαϊκό σε… Πίνδο και Ολυμπο!

Πεζοπορία στο βουνό μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, αφού έχει προηγηθεί φυσικά μια σχετική προετοιμασία. Η αναρρίχηση, όμως, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό…

Η Πάτρα, λοιπόν, δεν έχει μόνο πολλούς πεζοπόρους, έχει και πολύ καλούς αναρριχητές. Και φίλους της περιπέτειας που θα επιχειρήσουν να φτάσουν ακόμη και στην πιο ψηλή κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα, σε υψόμετρο 2.918μ., για να γευτούν το νέκταρ και την αμβροσία με τους 12 αρχαίους θεούς!

Από πλευράς αναρριχητών, αναφέρουμε τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις του Γιάννη Τορέλλι, του Αρη Θανόπουλου και της Κατερίνας Κολλύρου (δασολόγου στο Δασαρχείο), καθώς επίσης και εκείνη του αείμνηστου, πλέον, Νώντα Καρύμπαλη.

Οσο για εκείνους που πάνε… όπου τολμούν οι αετοί, οι περιπτώσεις της παρέας των πεζοπόρων υψομέτρου Βασίλη Ζωγόπουλου (μηχανικός στο Δήμο Πατρέων και μέλος του ΣΕΟ Πάτρας «Ωλενος»), Αλέξανδρου Λασκαρίδη, του γιατρού (παθολόγου) Χάρη Σαλαμαλίκη και των παλιών μπασκετμπολιστών Βασίλη Κάντζαρη και Σπύρου Σπυρόπουλου (εκ των ηγετών των παραδοσιακού καραναβαλικού γκρουπ 41) είναι ενδεικτικές, όπως βλέπετε και από το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζουμε από παλιότερες προCovid-19 εξορμήσεις τους σε Ολυμπο, καταρράκτες Ερυμάνθου και Πάσο Μπάρο. Το τελευταίο είναι το πέρασμα (το πιο ορεινό, μάλιστα, στην Ελλάδα, ξεπερνώντας τα 2.000μ. υψόμετρο) που συνδέει Θεσσαλία και Ηπειρο, από τα βλαχοχώρια των Τρικάλων προς τα χωριά των Τζουμέρκων.

Στην φωτογραφία οι Βασίλης Κάντζαρης, Σπύρος Σπυρόπουλος, Αλέξανδρος Λασκαρίδης και Χάρης Σαλαμαλίκης στο Πάσο Μπάρο, υψόμετρο 1.900μ.