Η δυσοίωνη πρόβλεψη της Μέρκελ για τον πόλεμο της Ουκρανίας
Υπενθυμίζεται ότι στην Ευρώπη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για τους υποψηφίους που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν μεσολαβητικό ρόλο σε ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Σε μία αρκετά δυσοίωνη πρόβλεψη για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία προχώρησε η πρώην Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ
«Ελπίζω ότι σε δέκα χρόνια ο πόλεμος θα έχει τελειώσει. Και έτσι η Ουκρανία θα γίνει μια ανεξάρτητη, ελεύθερη, κυρίαρχη χώρα» είπε η Άνγκελα Μέρκελ στο WDR 1.
Το παρασκήνιο για τη διαμεσολάβηση στην Ευρώπη
Υπενθυμίζεται ότι στην Ευρώπη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για τους υποψηφίους που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν μεσολαβητικό ρόλο σε ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Ωστόσο, το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα κοινό πρόσωπο.
Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν συζητηθεί είναι αυτό της Άνγκελα Μέρκελ, του προέδρου της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, καθώς και του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.
Παρά τις συζητήσεις, η Μέρκελ αρνήθηκε να μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά την άποψή της, οι επαφές σχετικά με τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα πρέπει να παραμείνουν στην αρμοδιότητα των εν ενεργεία αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Η Ολίβια Βασιλοπούλου με ρίζες… Πατρινές, είναι η νέα Miss Universe Greece 2026
ΟΠΕΚΑ: τι να κάνεις για να μη χάσεις την πληρωμή επιδομάτων (Σεπτέμβριος 2026)
Το Minecraft αλλάζει το 2027 με την πρώτη νέα διάσταση εδώ και 14 χρόνια
Η Εστία Επιστημών Πατρών στη «Βραδιά του Ερευνητή 2026» ΦΩΤΟ
Real Estate στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης: Πώς αλλάζει η αναζήτηση κατοικίας
