Οριακά γεμάτες οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Πάτρας – Αποκλιμάκωση νοσηλειών σε κλινικές covid

Παρά τα αρκετά εξιτήρια οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊο, είναι πολλές στα Νοσοκομεία της Πάτρας.

 

ΜΕΘ

Τα πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης των κοινών νοσηλειών covid αρχίζουν να εμφανίζονται στα νοσοκομεία της Πάτρας, ωστόσο η κατάσταση στις ΜΕΘ παραμένει οριακή με όλες τις κλίνες να είναι γεμάτες.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, οι νοσηλείες σε απλές κλίνες covid μειώθηκαν χθες σε 56 καθώς πήραν εξητήριο αρκετοί ασθενείς. Την ίδια στιγμή όμως, 13 βαριά ασθενείς παρέμεναν διασωληνωμένοι στις 13 κλίνες της ΜΕΘ covid και άλλοι 3 σε κλίνες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.

Στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέα», παρέμεναν σε νοσηλεία σε απλές κλίνες covid 58 ασθενείς και 9 διασωληνωμένοι σε κλίνες ΜΕΘ.

Σε ΜΕΘ η αδερφή του Μητροπολίτη Κοσμά

Την ώρα που ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς νοσεί σοβαρά από κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό, διασωληνώθηκε και η 75χρονη αδερφή του καθώς η υγεία της παρουσίασε επιβάρυνση τα ξημερώματα της Παρασκευής. Πριν από περίπου μία εβδομάδα η 75χρονη μεταφέρθηκε διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου, λίγο μετά την μεταφορά του Μητροπολίτη στην Αθήνα. Η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαίτερα ασταθής και τις πρώτες ώρες ήταν αδύνατη η μεταφορά της σε άλλο νοσοκομείο που διαθέτει κλίνη ΜΕΘ για κορωνοϊό. Οι γιατροί τονίζουν ότι η κατάσταση της υγείας της θα πρέπει πρώτα να σταθεροποιηθεί.