Συναγερμός στη Λέσβο: Φωτιά κοντά σε σπίτια και ταβέρνα – Τρία εναέρια στη μάχη

Η εστία εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα στη βόρεια πλευρά του νησιού, ενώ εξετάζεται πιθανή σύνδεση με βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Συναγερμός στη Λέσβο: Φωτιά κοντά σε σπίτια και ταβέρνα – Τρία εναέρια στη μάχη

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λέσβο, μετά τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Ιουλίου στην περιοχή Καλό Λιμάνι Σκαλοχωρίου.

Η πυρκαγιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση στη βόρεια πλευρά του νησιού, σχετικά κοντά στον οικισμό και σε παρακείμενη ταβέρνα. Οι δυνάμεις επικεντρώνονται στον περιορισμό της πριν πλησιάσει κατοικίες ή άλλες εγκαταστάσεις.

Δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο στις ρίψεις

Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 12ης ΕΜΟΔΕ και πέντε πυροσβεστικά οχήματα.

Από αέρος έχουν κινητοποιηθεί δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τι εξετάζεται για την έναρξη της πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τοπικών μέσων, η εστία φέρεται να εκδηλώθηκε κοντά σε κολώνα του ΔΕΔΔΗΕ.

Η συγκεκριμένη εκδοχή δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως και τα ακριβή αίτια θα διερευνηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στην περιοχή μεταβαίνει το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Λέσβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125