Το μεγάλο μυστικό με τον θάνατο του 20χρονου στο Άργος, γιατί η βαλλιστική θα ρίξει φως στην υπόθεση
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, κατά τη διάρκεια του περιστατικού στο Άργος έπεσαν περισσότερες από 20 σφαίρες, γεγονός που βρίσκεται στο επίκεντρο της δικαστικής διερεύνησης
Όλα δείχνουν ότι την απάντηση του μυστηρίου για το ποιος πράγματι πυροβόλησε τον 20χρονο στο Άργος θα δώσει η βαλλιστική εξέταση των όπλων των δύο αστυνομικών, καθώς από τα αποτελέσματά της αναμένεται να δείξουν ποιος ήταν αυτός που τον τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.
Άργος: Αλλάζει το κατηγορητήριο για τους δύο αστυνομικούς – Θρήνος για τον θάνατο του Θοδωρή
Μάλιστα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, κατά τη διάρκεια του περιστατικού στο Άργος έπεσαν περισσότερες από 20 σφαίρες, γεγονός που βρίσκεται στο επίκεντρο της δικαστικής διερεύνησης. Συνεπώς η βαλλιστική πραγματογνωμοσύνη είναι η πιο κρίσιμη, καθώς θα αποσαφηνίσει ποιος από τους δύο κατηγορούμενους αστυνομικούς πυροβόλησε θανάσιμα τον νεαρό.
Σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει ηχητικά το περιστατικό, ακούγονται τουλάχιστον 21 πυροβολισμοί, αν και η αστυνομική έρευνα εντόπισε στο σημείο 16 κάλυκες. Πλέον οι αρχές αναζητούν απαντήσεις για τη σφαίρα που τραυμάτισε θανάσιμα τον 20χρονο.
Αν διαπιστωθεί ότι η βολίδα έχει ίχνη εξοστρακισμού, θα ενισχυθεί ο ισχυρισμός των κατηγορούμενων ότι πυροβόλησαν στον αέρα. Αντίθετα, αν η σφαίρα δεν φέρει τέτοια σημάδια, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ευθείας βολής.
Το κατηγορητήριο για τους δύο αστυνομικούς μάλιστα αναμένεται να αναβαθμιστεί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Αυτοί έχουν ήδη προφυλακιστεί και κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού.
Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αξονική τομογραφία του 20χρονου, η οποία αποτυπώνει τη σοβαρότητα της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης που προκάλεσε η σφαίρα.
Παράλληλα σαφές μήνυμα προς την κατεύθυνση της απόδοσης ευθυνών έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ αποδοκίμασε τους χειρισμούς των δύο αστυνομικών.
«Η Αστυνομία έχει ως αποστολή να συλλαμβάνει τους δολοφόνους, όχι να σκοτώνει παιδιά. Εδώ οι αστυνομικοί δεν λειτούργησαν σωστά. Υπερέβαλαν και χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι το νομοθετικό πλαίσιο για τη χρήση των υπηρεσιακών όπλων είναι απολύτως σαφές, επισημαίνοντας πως καθημερινά πραγματοποιούνται δεκάδες καταδιώξεις, οι οποίες στην πλειονότητά τους ολοκληρώνονται χωρίς απώλειες ανθρώπινων ζωών.
«Σε όσες δεν έρχεται το αποτέλεσμα, πρέπει ξεκάθαρα να προστατεύεται η ανθρώπινη ζωή. Υπ’ αυτή την έννοια, όχι μόνο δεν έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά είναι μια ενέργεια που δυστυχώς πρέπει να εξεταστεί από τα δικαστήρια, από τον ποινικό νόμο και από την παράβαση καθήκοντος που έκαναν αυτοί οι αστυνομικοί», πρόσθεσε.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
