Γήπεδο Μαζαρακίου: Τότε ήταν «στολίδι», τώρα αλωνίζουν τα πρόβατα!

Εχουν κλαπεί όλα τα ηλεκτρολογικά υλικά των αποδυτηρίων, αρκετά πράγματα που είχαν μέσα οι άνθρωποι των ομάδων και ξηλώθηκε και η πόρτα του γηπέδου!

μΑΖΑΡΑΚΊΟΥ

Ήταν το 2005 όταν ο τότε Δήμαρχος Ωλενίας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος εγκαινίαζε το γήπεδο Μαζαρακίου που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες αρκετών σωματείων της περιοχής.

Τα εγκαίνια μάλιστα έγιναν μέσω πανηγυρισμών αλλά ουδείς περίμενε την κατάληξη του γηπέδου. Βρισκόμαστε στα τέλη του 2021 και το γήπεδο δεν θυμίζει σε τίποτα την εικόνα που είχε 16 χρόνια πριν! Σε πιάνει μελαγχολία και θλίψη βλέποντας πως κατάντησε ένα γήπεδο στολίδι της περιοχής.
Η «Π» βρέθηκε στο γήπεδο του Μαζαρακίου και οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Το γήπεδο έχει εγκαταλειφθεί, ομάδες δεν υπάρχουν για να αγωνιστούν και τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας να τρέξει να μην φτάνει.

μΑΖΑΡΑΚΊΟΥΤο γήπεδο του Μαζαρακίου για όσους δεν το γνωρίζουν κόστισε πάνω από 400.00 ευρώ! Το γήπεδο χρησιμοποίησαν κατά το παρελθόν οι Ωλενιακός, Α.Ο. Μαζαρακίου, Πείρος Ισώματος, Φλόγα Καλαμακίου, Λουσικά, Κεραυνός Μιτόπολης και άλλοι.

Μάλιστα, αν εξαιρέσουμε τον Πείρο Ισώματος και τον Ωλενιακό (σ.σ. μεταφέρθηκε στην Πάτρα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Θύελλας Πατρών ως θυγατρική ομάδα), τα υπόλοιπα σωματεία δεν υπάρχουν πλέον!

Έσβησαν από τον χάρτη και έτσι η περιοχή μαράζωσε αθλητικά. Πέρα των ζημιών εντός των αποδυτηρίων, ο τάπητας του γηπέδου έχει καταστραφεί από τον ήλιο και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να επανέλθει.

Τη στιγμή μάλιστα που είναι χώρος φιλοξενίας σκυλιών και προβάτων που αλωνίζουν χωρίς να μπορεί κάποιος να κάνει κάτι.

μΑΖΑΡΑΚΊΟΥΦυσικά έχουν κλαπεί όλα τα ηλεκτρολογικά υλικά των αποδυτηρίων, έχουν κλαπεί αρκετά πράγματα που είχαν μέσα οι άνθρωποι των ομάδων και ξηλώθηκε και η πόρτα του γηπέδου! Όλα αυτά βέβαια ίσως είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε φύλαξη του γηπέδου ή αν το γήπεδο είχε αποκτήσει ποδοσφαιρική ζωή με την φιλοξενία κάποιας ομάδας.

Η «Π» επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Δυτικής Αχαϊας, Νίκο Πετρόπουλο που όχι μόνο ήταν ενήμερος για το ζήτημα αλλά ήδη έχει δρομολογήσει εξελίξεις: «Δεν θα το αφήσουμε στο έλεος του θεού.

Έχω βάλει στον προϋπολογισμό του Δήμου για τη νέα χρονιά κάποιο ποσό για τ

μΑΖΑΡΑΚΊΟΥην συντήρηση του γηπέδου. Δεν είμαι αρνητικός στο να έρθει κάποια ομάδα έστω και από άλλο Δήμο, να χρησιμοποιήσει το γήπεδο, είμαι αρνητικός όμως στον τρόπο που επιλέγουν κάποιοι να το κάνουν.

Έχουμε να διαχειριστούμε πολλά γήπεδα στην περιοχή μας. Θα μεταβούν άνθρωποι σε λίγο καιρό στο γήπεδο Μαζαρακίου να διορθώσουν ότι είναι εφικτό και να μπορέσει το γήπεδο να γίνει λειτουργικό. Ωστόσο, να ξέρετε πονάει η καρδιά μου που δεν υπάρχει ομάδα από την περιοχή να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα και να χρησιμοποιεί το γήπεδο. Και δεν είμαι και αισιόδοξος ότι θα βρεθεί σύντομα». Μακάρι να έχουμε σύντομα θετική εξέλιξη και να μπορέσει να σωθεί το γήπεδο, παρότι το σημαντικό αυτή την στιγμή είναι να ενεργοποιηθεί κάποια ομάδα της περιοχής.