Νέα ανθολογία της Έμιλι Ντίκινσον σε μετάφραση του Χρίστου Χαλικιά

Οι Εκδόσεις Συρτάρι παρουσιάζουν το «Γράμμα προς τον Κόσμο. Τριάντα σταγόνες φωτός και σκότους»

Νέα ανθολογία της Έμιλι Ντίκινσον σε μετάφραση του Χρίστου Χαλικιά

Μια νέα ελληνική ανθολογία με ποιήματα της σπουδαίας Αμερικανίδας ποιήτριας Έμιλι Ντίκινσον (Emily Dickinson) κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Συρτάρι, σε μετάφραση και εισαγωγή του καλλιτέχνη και συγγραφέα Χρίστου Χαλικιά.

Το βιβλίο με τίτλο «Γράμμα προς τον Κόσμο. Τριάντα σταγόνες φωτός και σκότους» συγκεντρώνει τριάντα χαρακτηριστικά ποιήματα της Ντίκινσον, αναδεικνύοντας τους βασικούς άξονες της ποιητικής της δημιουργίας: τον χρόνο, την απώλεια, τη μοναξιά, τη φύση, την ελπίδα και τις αθέατες μεταμορφώσεις της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η Έμιλι Ντίκινσον, με τη λιτή αλλά εξαιρετικά πυκνή γραφή της, δημιούργησε ένα έργο που εξακολουθεί να συνομιλεί με τους αναγνώστες σχεδόν δύο αιώνες μετά τη γέννησή της. Η νέα μετάφραση επιχειρεί να αποδώσει τον ιδιαίτερο ρυθμό, τη διαύγεια και τη σιωπηλή ένταση της ποίησής της.

Όπως σημειώνεται στην έκδοση, τα τριάντα ποιήματα λειτουργούν ως «μικρές συνομιλίες με τον κόσμο, αλλά και με τον πιο μυστικό εαυτό μας», φωτίζοντας εκείνες τις στιγμές όπου το ανείπωτο γίνεται ποίηση.

Η ανθολογία αποτελεί μια νέα προσέγγιση στο έργο της Ντίκινσον για το ελληνικό αναγνωστικό κοινό, μεταφέροντας τη δύναμη μιας ποιητικής φωνής που μίλησε για τις πιο βαθιές ανθρώπινες εμπειρίες με μοναδική ακρίβεια και ευαισθησία.

Νέα ανθολογία της Έμιλι Ντίκινσον σε μετάφραση του Χρίστου Χαλικιά

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο