Ναύπακτος: 115 εγγραφές, αλλά χωρίς μόνιμη στέγη το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
Παρέμβαση Σκιαδαρέση προς την Περιφερειακή Αρχή για το κτηριακό πρόβλημα του σχολείου, το οποίο σήμερα συστεγάζεται προσωρινά στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου
Μόνιμη και κατάλληλη στέγη για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπάκτου ζητά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Σπύρος Σκιαδαρέσης, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή.
Το σχολείο λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2025 και σήμερα φιλοξενείται στους χώρους του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου. Η συστέγαση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην παρέμβαση, αποτέλεσε προσωρινή λύση, η οποία δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της δομής σε βάθος χρόνου.
Το ζήτημα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς για το 2026-2027 έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 115 εγγραφές. Κατά το σχολικό έτος που ολοκληρώθηκε, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας φοίτησαν περίπου 100 ενήλικες εκπαιδευόμενοι.
Οι αριθμοί αυτοί, όπως επισημαίνει ο κ. Σκιαδαρέσης, αποτυπώνουν την αυξανόμενη ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και την ανάγκη να διασφαλιστούν σταθερές συνθήκες λειτουργίας.
Η αγωνία για την επόμενη σχολική χρονιά
Αφορμή για την ερώτηση αποτέλεσε η παρουσία του επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα» στην πρόσφατη τελετή λήξης του σχολείου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης, εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι αναφέρθηκαν στο κτηριακό πρόβλημα και στην αβεβαιότητα που προκαλεί η απουσία μόνιμης εγκατάστασης.
Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνονται σε ενήλικες που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επιστρέψουν στη μαθησιακή διαδικασία και να αποκτήσουν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών.
Για τη σχολική μονάδα της Ναυπάκτου, η εξασφάλιση αυτόνομης στέγης συνδέεται τόσο με την κάλυψη των πρακτικών αναγκών όσο και με τη σταθερή παρουσία του θεσμού στην περιοχή.
Παρέμβαση προς Υπουργείο και Περιφέρεια
Ο Σπύρος Σκιαδαρέσης αναγνωρίζει στην ερώτησή του ότι η εξεύρεση κτηρίου για το σχολείο δεν ανήκει στην άμεση αρμοδιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Καλεί, ωστόσο, την Περιφερειακή Αρχή να αξιοποιήσει τον θεσμικό της ρόλο και να διεκδικήσει από το Υπουργείο Παιδείας χρηματοδότηση και συγκεκριμένη λύση για τη στέγαση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.
Ως πιθανές επιλογές αναφέρονται η παραχώρηση κατάλληλου δημόσιου κτηρίου ή η μίσθωση ιδιωτικού ακινήτου που θα πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές για τη λειτουργία εκπαιδευτικής δομής.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ζητά από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας να ενημερώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει, καθώς η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει και το στεγαστικό ζήτημα παραμένει ανοικτό.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
«Έτρωγα σταφύλια κάθε μέρα για μια εβδομάδα και τα οφέλη που είδα δεν τα περίμενα»
Apple και Ford ενώνουν δυνάμεις: Τι σημαίνει για την πλοήγηση στο αυτοκίνητό σου
Πρόκριση στους τελικούς για την αθλήτρια της ΝΕΠ Παρασκευή Καλύβα
Πώς ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου μπορεί να βρει κρυφή υγρασία στους τοίχους
Έδωσαν περιέργεια σε ρομπότ και εκείνα άρχισαν να μαθαίνουν σαν νήπια
