Μυστράς: Καταδικάστηκε σε 11 μήνες με αναστολή ο 55χρονος που έκρυβε τη σορό του πατέρα του σε καταψύκτη

Κρίθηκε ένοχος για ψευδή κατάθεση – Εκκρεμεί η δίκη για τη φερόμενη απάτη με τις συντάξεις του ηλικιωμένου

Μυστράς: Καταδικάστηκε σε 11 μήνες με αναστολή ο 55χρονος που έκρυβε τη σορό του πατέρα του σε καταψύκτη

Σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο 55χρονος που είχε αποκρύψει τη σορό του ηλικιωμένου πατέρα του μέσα σε καταψύκτη, σε ξενώνα στην περιοχή του Μυστρά.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σπάρτης και αφορούσε αποκλειστικά το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, καθώς ο κατηγορούμενος είχε δώσει ψευδή στοιχεία στους αστυνομικούς σχετικά με το πού βρισκόταν ο πατέρας του.

Παρότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την έκτιση της ποινής, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για αναστολή της εκτέλεσης, με αποτέλεσμα ο 55χρονος να αφεθεί ελεύθερος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Εκκρεμεί η υπόθεση της φερόμενης απάτης

Δεν εκδικάστηκε, ωστόσο, το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τη φερόμενη απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί το ακριβές ύψος της οικονομικής ζημίας.

Κομβικό στοιχείο για την εξέλιξη της υπόθεσης αποτελεί ο ακριβής χρόνος θανάτου του ηλικιωμένου, καθώς από αυτόν θα εξαρτηθεί για πόσο διάστημα φέρεται να συνεχίστηκε η καταβολή και η είσπραξη της σύνταξής του μετά τον θάνατό του.

Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη που θα καθορίσει τον χρόνο θανάτου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, γεγονός που δεν επέτρεψε στο δικαστήριο να εξετάσει την ουσία της συγκεκριμένης κατηγορίας.

«Ήθελα να τον κρατήσω άφθαρτο»

Κατά την απολογία του, ο 55χρονος υποστήριξε ότι δεν είχε οικονομικό όφελος από τις πράξεις του, αλλά ότι αδυνατούσε να διαχειριστεί την απώλεια του πατέρα του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ενώπιον του δικαστηρίου, αποφάσισε να τοποθετήσει τη σορό στην κατάψυξη επειδή ήθελε να τη διατηρήσει αναλλοίωτη, καθώς ο πατέρας του ήταν το τελευταίο κοντινό του πρόσωπο εν ζωή.

Παρά τους ισχυρισμούς του, οι δικαστικές αρχές συνεχίζουν να διερευνούν όλες τις πτυχές της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και το ενδεχόμενο παράνομης είσπραξης συντάξεων μετά τον θάνατο του ηλικιωμένου.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από αστυνομική έρευνα για την εξαφάνιση του ηλικιωμένου, ο οποίος είχε να δώσει σημεία ζωής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αρχικά, ο 55χρονος είχε υποστηρίξει στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας του βρισκόταν στην Αθήνα. Ωστόσο, η εκδοχή αυτή διαψεύστηκε από την αδελφή του κατηγορουμένου, η οποία κατοικεί στην πρωτεύουσα.

Οι έρευνες των αστυνομικών οδήγησαν τελικά σε κλειστό ξενώνα στην περιοχή του Μυστρά, όπου εντοπίστηκε η σορός του ηλικιωμένου μέσα σε καταψύκτη, οδηγώντας στη σύλληψη του 55χρονου.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο