Πάτρα: «Μύρισαν» Χριστούγεννα – Άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην πλατεία Γεωργίου- ΦΩΤΟ

Υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, jazz μουσικής άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην πλατεία Γεωργίου, ανοίγοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει  ο Δήμος έως τις 3 Ιανουαρίου 2022.

Πάτρα

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου υπό τους ήχους της μπάντας το βράδυ τη Τρίτης 14 Δεκεμβρίου στην πλατεία Γεωργίου από τον Δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, σήμανε την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων που διοργανώνει για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου.

Πάτρα

Στην έναρξη των εκδηλώσεων συμμετείχαν , η Χορωδία του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πατρέων, η Χορωδία Κοινο_τοπία, το φωνητικό σύνολο Πάτρας “Vocal”, η Χορωδία Λευκαδίων “Santa Maura”, το σωματείο – Χορωδία «Αντηχώ».

 

 

 

Στη συνέχεια οι  χορωδίες της πόλης ερμήνευσαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η ορχήστρα jazz της δημοτικής μουσικής και το μπαλέτο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το οποίο παρουσίασε ένα απόσπασμα από τον Καρυοθραύστη του Τσαικόφσκι σε χορογραφία Γιάννη Αντωνίου που θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων από 18 Δεκεμβρίου έως 9 Ιανουαρίου 2022, αποτέλεσαν την έκπληξη της βραδιάς . Οτων εκδηλώσεων οι οποίες  θα διαρκέσουν έως τις 3 Ιανουαρίου 2022.

 

Παράλληλα με την έναρξη των εκδηλώσεων, στο σπιτάκι του εικαστικού στο Χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Γεωργίου, ξεκίνησε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό και η συγκέντρωση παιχνιδιών (όχι μεταχειρισμένων), βιβλίων (όχι μεταχειρισμένων), καθώς και αγαθών μακράς διάρκειας (Μακαρόνια, όσπρια, ρύζι, συσκευασμένο αλεύρι, γάλα, φρυγανιές και  ειδών ατομικής υγιεινής), για παιδιά και οικογένειες που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς καθώς και για όσους ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός θα παραλαμβάνει επίσης υλικό, την Τετάρτη 15, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι.

Την έναρξη των εκδηλώσεων παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης – Οικονομίας Δ. Πλέσσας, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Π. Βάης, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων