Νεπάλ: 584 νεκροί, 1.924 αγνοούμενοι – Μάχη με τον χρόνο

Χιλιάδες διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες σε Νεπάλ και Θιβέτ, ενώ η ΕΕ διαθέτει έκτακτη βοήθεια δύο εκατομμυρίων ευρώ

Nepal landslide 579 dead 1924 missing

Στους 584 ανήλθε ο προσωρινός αριθμός των νεκρών από τις καταστροφικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην περιοχή των Ιμαλαΐων, στα σύνορα μεταξύ Νεπάλ και Κίνας. Την ίδια ώρα, 1.924 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ανάμεσά τους εκατοντάδες τουρίστες και ξένοι προσκυνητές.

Η Αρχή Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων του Νεπάλ ανακοίνωσε την Παρασκευή 28 Αυγούστου ότι στη χώρα έχουν εντοπιστεί 579 σοροί. Οι κινεζικές Αρχές έχουν καταγράψει ακόμη πέντε θανάτους στο Θιβέτ, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό από τις δύο πλευρές των συνόρων σε τουλάχιστον 584 θύματα.

Χιλιάδες διασώστες αναζητούν επιζώντες

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, δύο ημέρες μετά την καταστροφή της Τετάρτης. Χιλιάδες μέλη σωστικών συνεργείων επιχειρούν σε Νεπάλ και Θιβέτ, αναζητώντας επιζώντες μέσα στις τεράστιες εκτάσεις που καλύφθηκαν από νερό, λάσπη και συντρίμμια.

Η περιοχή επλήγη από μαζικές πλημμύρες και εκτεταμένες κατολισθήσεις, με ένα τεράστιο κύμα λάσπης να σαρώνει οικισμούς και διαδρομές στα σύνορα των δύο χωρών.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στους 1.924 αγνοουμένους, ενώ ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί προκαλεί φόβους για περαιτέρω αύξηση του απολογισμού. Ο κίνδυνος νέων πλημμυρικών φαινομένων παραμένει ενεργός, δυσχεραίνοντας το έργο των συνεργείων.

Έκτακτη βοήθεια δύο εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει έκτακτη οικονομική βοήθεια ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ στο Νεπάλ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν γνωστοποίησε την απόφαση μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ, σημειώνοντας ότι η χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί στις οικογένειες και στις κοινότητες που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο