Αχαϊα: 83 νέα κρούσματα κορονοϊού – Σημάδια σταθεροποίησης στις νοσηλείες

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σήμερα καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα 2.801 νέα κρούσματα, 781 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, ενώ σημειώθηκαν και 75 νέοι θάνατοι από την Covid-19.

Στην Αχαϊα, καταγράφηκαν 83 νέα κρούσματα, στην Ηλεία 16 και στην Αιτωλοακαρνανία 9.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 504 (ημερήσια μεταβολή -9.84%) με τον μέσο όρο εισαγωγών του επταημέρου να κυμαίνεται στους 530 ασθενείς.

Στα νοσοκομεία της Πάτρας, η κατάσταση στις νοσηλείες συνέχισε να παρουσιάζει μια εικόνα σταθεροποίησης, γεγονός που προκαλεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία.

Συγκεκριμένα, στο ΠΓΝΠ είχαμε 79 νοσηλείες στις κλινικές covid και 26 νοσηλείες στις ΜΕΘ, ενώ ένα ακόμα κρούσμα νοσηλεύεται στην Παιδιατρική κλινική.

Από την άλλη πλευρά, στο ΓΚΝ «Αγ. Ανδρέας» οι νοσηλείες σε κλινικές covid ήταν 61 ενώ, στις ΜΕΘ νοσηλεύονταν 10 ασθενείς.

Την ίδια εικόνα σταθεροποίησης, αποτυπώνουν και οι έλεγχοι που γίνονται σε δύο σημεία της Πάτρας. Στο Επιμελητήριο από 205 test βρέθηκαν 5 θετικά δείγματα, ενώ στο θεατράκι της μαρίνας, σε 300 τεστ, εντοπίστηκαν 11 θετικά.