Καρυστιανού: «Δεν υπάρχει ειδικότητα κβαντικού ιατρού» – Τι είπε για το μηχάνημα βιοσυντονισμού και τα Τέμπη
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» μίλησε για τον έλεγχο στο ιατρείο της, τις αναφορές της για την πυρόσφαιρα στα Τέμπη, τη δίκη και την απόφασή της να ασχοληθεί με την πολιτική
Στη δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από την «κβαντική ιατρική», το μηχάνημα βιοσυντονισμού που διαθέτει στο ιατρείο της, αλλά και τις θέσεις που έχει διατυπώσει για την υπόθεση των Τεμπών, αναφέρθηκε η Μαρία Καρυστιανού στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Η ίδια υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αναγνωρισμένη ειδικότητα «κβαντικού ιατρού», αλλά ότι χρησιμοποιείται ο όρος «κβαντική ιατρική» για να περιγράψει τεχνολογικές εφαρμογές. Παράλληλα, δήλωσε ότι το μηχάνημα βιοσυντονισμού στο ιατρείο της είναι νόμιμο και ότι δεν απαιτείται ειδική άδεια για τη χρήση του, ενώ αποκάλυψε ότι είχε προηγηθεί έλεγχος στον χώρο της.
Οι σχετικές δηλώσεις της μεταδόθηκαν λίγες ημέρες μετά τη δημόσια αντιπαράθεση που είχε προκαλέσει το θέμα του ιατρείου της και των συγκεκριμένων συσκευών.
«Δεν υπάρχει ειδικότητα κβαντικού ιατρού»
Απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχει αναγνωρισμένη ιατρική ειδικότητα με την ονομασία «κβαντικός ιατρός», η Μαρία Καρυστιανού είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια εξειδίκευση.
Όπως ανέφερε, υπάρχει ο όρος «κβαντική ιατρική», τον οποίο συνέδεσε με τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην ιατρική. Στο πλαίσιο αυτό επικαλέστηκε ως παραδείγματα το λέιζερ και τη μαγνητική τομογραφία, ενώ αναφέρθηκε και στον βιοσυντονισμό.
Η τοποθέτηση αυτή αφορά τη δική της περιγραφή του όρου και δεν σημαίνει ότι υφίσταται ξεχωριστή, θεσμοθετημένη ιατρική ειδικότητα με αυτή την ονομασία.
Τι είπε για το μηχάνημα βιοσυντονισμού
Μεγάλο μέρος της συνέντευξης αφορούσε το μηχάνημα βιοσυντονισμού που βρίσκεται στο ιατρείο της.
Η κ. Καρυστιανού υποστήριξε ότι πρόκειται για μη επεμβατικό εξοπλισμό, τον οποίο περιέγραψε ως μέσο που, σύμφωνα με την ίδια, καταγράφει πληροφορίες μέσω συχνοτήτων που σχετίζονται με κύτταρα και ιστούς.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη συσκευή δεν απαιτεί ειδική άδεια και ότι χρησιμοποιείται και σε άλλους χώρους που δραστηριοποιούνται στον χώρο του wellbeing και της longevity medicine.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μία ημέρα πριν από τη συνέντευξη πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο ιατρείο της.
Σύμφωνα με την περιγραφή της, οι ελεγκτές εξέτασαν τα μηχανήματα και τις πιστοποιήσεις που τους παρέδωσε και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Η αντιπαράθεση για τον έλεγχο
Η Μαρία Καρυστιανού υποστήριξε ότι η δημοσιοποίηση της υπόθεσης είχε πολιτική διάσταση, αναφερόμενη στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Όπως είπε, πληροφορήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης ότι είχε γίνει αναφορά στο όνομά της, πριν η ίδια ενημερωθεί για τον έλεγχο στο ιατρείο της.
Η ίδια έκανε λόγο για «πολιτικό κίνητρο» και ζήτησε από τον υπουργό Υγείας, εφόσον ο έλεγχος δεν διαπιστώνει παρανομία, να ανακαλέσει προηγούμενες αναφορές και να αποκαταστήσει, όπως είπε, την αλήθεια.
Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρθηκε και στη Ματίνα Παγώνη, αμφισβητώντας τη θέση ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι παράνομο. Υποστήριξε επίσης ότι η πλασμαφαίρεση αποτελεί ιατρική πράξη και δεν θα πρέπει να συγχέεται με εναλλακτικές πρακτικές.
Οι αναφορές στην πυρόσφαιρα των Τεμπών
Η συζήτηση μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην υπόθεση των Τεμπών και ειδικότερα στα αίτια της πυρόσφαιρας.
Η Μαρία Καρυστιανού επανέλαβε τη θέση της ότι η πυρόσφαιρα συνδέεται με αρωματικούς υδρογονάνθρακες και αναφέρθηκε σε τεχνικές εκθέσεις που, όπως υποστήριξε, περιλαμβάνουν αναφορές σε ξυλόλια.
Πρόκειται για ισχυρισμούς που η ίδια έχει διατυπώσει και στο παρελθόν στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης για τα αίτια της πυρόσφαιρας. Στη συνέντευξή της επέμεινε στη συγκεκριμένη εκδοχή, παραπέμποντας στις τεχνικές εκθέσεις που επικαλείται.
«Εκείνη τη νύχτα, σαν Μαρία Καρυστιανού, πέθανα»
Στο πιο προσωπικό κομμάτι της συνέντευξης, η Μαρία Καρυστιανού μίλησε για την απώλεια της κόρης της και για τον τρόπο με τον οποίο, όπως είπε, άλλαξε η ζωή της μετά την τραγωδία των Τεμπών.
Περιέγραψε τον εαυτό της ως έναν διαφορετικό άνθρωπο από εκείνον που ήταν πριν από το δυστύχημα, λέγοντας ότι από τότε η ζωή της έχει συνδεθεί με την προσπάθεια να δικαιωθεί η κόρη της.
Η ίδια συνέδεσε αυτή την προσωπική διαδρομή και με την απόφασή της να ασχοληθεί με την πολιτική.
Όπως ανέφερε, η επιλογή της προέκυψε από την πεποίθησή της ότι η δικαίωση της κόρης της δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τη σημερινή δικαστική διαδικασία.
Τι είπε για τη δίκη των Τεμπών
Ιδιαίτερα επικριτική εμφανίστηκε και απέναντι στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Στην ερώτηση εάν η δίκη μπορεί να οδηγήσει σε δικαίωση των οικογενειών των θυμάτων, απάντησε ότι «η συγκεκριμένη δίκη, όχι», εκφράζοντας τη διαφωνία της με το εύρος της σημερινής διαδικασίας.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ευθύνες που, κατά την ίδια, θα πρέπει να διερευνηθούν, κάνοντας λόγο για πολιτικά πρόσωπα, υπηρεσιακούς παράγοντες και εταιρείες. Ειδική αναφορά έκανε και στον Χρήστο Τριαντόπουλο και στις παρεμβάσεις στον χώρο του δυστυχήματος, επικαλούμενη μαρτυρίες και καταθέσεις υπαλλήλων της Περιφέρειας.
Η χρηματοδότηση του κινήματος
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απάντησε και στις αιχμές που έχουν διατυπωθεί σχετικά με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη συναυλία στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Υποστήριξε ότι τα χρήματα βρίσκονται στους λογαριασμούς του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών και απέρριψε τις υπόνοιες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος της.
Σε ό,τι αφορά το πολιτικό της εγχείρημα, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν χορηγοί και ότι τα έξοδα καλύπτονται μέσω εισφορών μελών, εθελοντικής εργασίας και συνεισφορών ανθρώπων που συμμετέχουν στο κίνημα.
Η συνέντευξη της Μαρίας Καρυστιανού στο «Ενώπιος Ενωπίω» ήταν η πρώτη εκπομπή της νέας σεζόν και μεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 1ης Οκτωβρίου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
