Υπόθεση απάτης στο Ακταίο: η ΕΛΑΣ ταυτοποίησε τον έναν δράστη

Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι προσποιήθηκαν τους εφοριακούς, προκειμένου να εξαπατήσουν άτομο σε κατοικία στο Ακταίο

Υπόθεση απάτης στο Ακταίο: η ΕΛΑΣ ταυτοποίησε τον έναν δράστη

Στα ίχνη των δραστών η τοπική ΕΛΑΣ και η Ασφάλεια… Ένας από τους τέσσερις φερόμενους ως δράστες της υπόθεσης με το χρηματοκιβώτιο στο Ακταίο της Πάτρας έχει ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου και προκάλεσε καταδίωξη στην Παλαιά και τη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών.

Όπως προκύπτει, οι τέσσερις εμπλεκόμενοι φέρονται να προσποιήθηκαν τους εφοριακούς, προκειμένου να εξαπατήσουν άτομο που βρισκόταν μέσα σε κατοικία στο Ακταίο.

Αρχικά, φέρονται να το έπεισαν να τοποθετήσει έξω από το σπίτι μία σακούλα με χρήματα και κοσμήματα. Στη συνέχεια, απαίτησαν να τους παραδοθεί και το χρηματοκιβώτιο της κατοικίας.

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση ενός από τους τέσσερις εμπλεκόμενους, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου, σε κατοικία στην περιοχή του Ακταίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματοκιβώτιο, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή, οι εμπλεκόμενοι διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Ακολούθησε καταδίωξη αρχικά στην Παλαιά Εθνική Οδό και στη συνέχεια στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να ανακόψουν την πορεία του οχήματος, πραγματοποιώντας ελέγχους και στήνοντας μπλόκα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Η καταδίωξη ολοκληρώθηκε στην περιοχή της γέφυρας του Σελινούντα, όπου οι επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το όχημα ενεπλάκη σε τροχαίο κατά τη διάρκεια της διαφυγής, ενώ στο σημείο εγκαταλείφθηκε και το χρηματοκιβώτιο.

Το αυτοκίνητο εξετάστηκε από τις αστυνομικές Αρχές για αποτυπώματα και άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ταυτοποίηση των εμπλεκομένων.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο