«Ίσως να μην της ταιριάζει ο ρόλος Εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου», ο Τραμπ «τελείωσε» και την Κέιτ Ζακαράια

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στην εκπομπή «Hannity» δέχτηκε πιεστικές ερωτήσεις σχετικά με το αν μπορούσε να αυτοαποκαλείται δικηγόρος, οπότε η ίδια παραδέχτηκε ότι δεν είχε περάσει τις εξετάσεις και δεν είχε αποκτήσει ποτέ άδεια άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος στις ΗΠΑ

«Ίσως να μην της ταιριάζει ο ρόλος Εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου», ο Τραμπ «τελείωσε» και την Κέιτ Ζακαράια

Ο Τράμπ είπε στη Ζακαράια να«ξανασκεφτεί» την παραμονή της στη θέση της Εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, μόλις μία εβδομάδα αφότου την διόρισε στην υψηλού προφίλ θέση.

Ουκρανία: Με drones θα παραδίδει όργανα προς μεταμόσχευση

Συγκεκριμένα μιλώντας με εκπροσώπους του Τύπου στο South Lawn την Παρασκευή (16.10.2026), ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι συμβούλευσε την Κέιτ Ζακαράια: «Δεν χρειάζεται να το κάνεις αυτό αν δεν θέλεις… Νομίζω ότι πρέπει να το ξανασκεφτείς». «Ίσως δεν είναι για εκείνη», παραδέχτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό συμβαίνει ενώ η τετραήμερη θητεία της έχει ήδη σημαδευτεί από την αυξανόμενη κριτική σχετικά με τα νομικά της προσόντα και από μια ταραχώδη πρώτη εμφάνισή της ενώπιον των δημοσιογράφων του Λευκού Οίκου την Τρίτη.

Οι επικριτές έχουν στρέψει τα πυρά τους εναντίον της Ζακαράια λόγω των πρόσφατων συνεντεύξεών της, με τις οποίες προσπάθησε να ανακάμψει από την ταραχώδη αρχή.

Σε απάντηση για το αν η Ζακαράια είχε απολυθεί, ο Τραμπ επεσήμανε: «Όχι, όχι. Θέλω να έχει μια καλή ζωή. Έχει υποστεί σκληρή μεταχείριση από τα ΜΜΕ», πρόσθεσε.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο Fox News ότι η Κέιτι «αποχωρεί σταδιακά» από τη θέση της.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στην εκπομπή «Hannity» την Πέμπτη το βράδυ, η Ζακαράια δέχτηκε πιεστικές ερωτήσεις σχετικά με το αν μπορούσε να αυτοαποκαλείται δικηγόρος, οπότε η ίδια παραδέχτηκε ότι δεν είχε περάσει τις εξετάσεις και δεν είχε αποκτήσει ποτέ άδεια άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος στις ΗΠΑ.

Η Ζακαράια ορίστηκε στη θέση αυτή στις 9 Οκτωβρίου και ανέβηκε στο βήμα του Λευκού Οίκου για την πρώτη της συνέντευξη Τύπου λίγες μόνο ημέρες αργότερα, στις 13 Οκτωβρίου.

«Είχα ήδη εγγραφεί εκ των προτέρων για τις εξετάσεις δικηγορικής άδειας και, ουσιαστικά, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ήξερα ότι θα ζούσα στην Κίνα και ότι το αποτέλεσμα των εξετάσεων δεν θα είχε καμία σημασία. Πήγα να εξεταστώ επειδή δεν ήθελα να εμφανίζομαι ως αποχωρήσασα», είχε δηλώσει.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο