Θανάσης Βισκαδουράκης στον Peloponnisos FM 103,9: «Ο Έλληνας έχει πάρει διαζύγιο από τον εαυτό του»
Ο ηθοποιός μίλησε στον Peloponnisos FM 103,9 για την παράσταση «Πετάει Πετάει», αλλά και για τη χαρά, την αισιοδοξία, την πίστη και την ανάγκη να ξαναβρούμε την ανθρώπινη επαφή
Μια συζήτηση για την κωμωδία «Πετάει Πετάει», που έρχεται στην Πάτρα, έγινε αφορμή για μια ευρύτερη κουβέντα γύρω από τη ζωή, τη χαρά και την ανάγκη να αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα με περισσότερη αισιοδοξία. Ο Θανάσης Βισκαδουράκης, μιλώντας στον Peloponnisos FM 103,9 και στην εκπομπή «Ζωντανή Ενημέρωση» με τον Παναγιώτη Ρηγόπουλο, αναφέρθηκε τόσο στη θεατρική παράσταση όσο και στις προσωπικές του σκέψεις για τις ανθρώπινες σχέσεις.
Ο ηθοποιός περιέγραψε ως βασικό στόχο της παράστασης να προσφέρει στον θεατή δύο ώρες γέλιου και να τον κάνει να φύγει από το θέατρο με καλύτερη διάθεση από εκείνη με την οποία έφτασε.
«Όσο στεναχωρημένος να είσαι, ερχόμενος στην παράσταση για δύο ώρες, η ψυχή σου και η καρδιά σου θα έχει γεμίσει γέλιο, θα έχει γεμίσει χαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Να ξαναβρούμε τη χαρά»
Η συζήτηση, ωστόσο, ξεπέρασε τα όρια της θεατρικής κωμωδίας. Ο Θανάσης Βισκαδουράκης μίλησε για την τοξικότητα, τη διαρκή γκρίνια και την υπερβολική προσήλωση στο «εγώ», επισημαίνοντας ότι συχνά οι άνθρωποι χάνουν την επαφή με όσα μπορούν να τους προσφέρουν πραγματική χαρά.
«Ο Έλληνας έχει πάρει διαζύγιο από τον εαυτό του», είπε, εκφράζοντας την ανάγκη να επιστρέψουμε στην επικοινωνία, στη φιλοξενία, στην ανθρώπινη επαφή και στην εκτίμηση των μικρών καθημερινών στιγμών.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη σημασία της συλλογικής προσπάθειας, τόσο στη θεατρική δουλειά όσο και στην καθημερινή ζωή. «Η ικανότητα των πολλών είναι η δύναμη του ενός», σημείωσε, αναδεικνύοντας την αξία της συνεργασίας και της ομάδας.
Η πίστη και οι δύσκολες στιγμές
Ο ηθοποιός μίλησε ακόμη για την πίστη του στον Θεό, τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει και την ανάγκη να μη χάνει κανείς την αισιοδοξία του. Όπως υπογράμμισε, η δυστυχία και οι συμφορές μπορεί να έρθουν χωρίς να τις επιλέξουμε, όμως η χαρά και το γέλιο είναι πράγματα που αξίζει να διεκδικούμε.
«Η δυστυχία έρχεται από μόνη της και οι συμφορές έρχονται από μόνες τους. Ενώ την ευτυχία, ενώ τη χαρά, το γέλιο δεν πρέπει να το διεκδικήσουμε;», διερωτήθηκε.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σχέση των ηθοποιών με το κοινό και στη συγκίνηση που προκαλούν τα χαμόγελα, οι αγκαλιές και το χειροκρότημα μετά από κάθε παράσταση. Μάλιστα, επικαλέστηκε μια χαρακτηριστική φράση του Θανάση Βέγγου: «Το χειροκρότημα του κοινού είναι το μεροκάματό μας».
Η κωμωδία «Πετάει Πετάει» στην Πάτρα
Η παράσταση «Πετάει Πετάει» βασίζεται στην κλασική γαλλική φάρσα «Boeing Boeing» του Marc Camoletti, σε ελληνική απόδοση, μετάφραση και σκηνοθεσία της Βάσιας Παναγοπούλου, και έρχεται στο Θέατρο Πάνθεον.
Κεντρικός ήρωας είναι ο Μάνος, ένας επιτυχημένος αρχιτέκτονας που προσπαθεί να διατηρήσει ταυτόχρονα σχέσεις με τρεις αεροσυνοδούς διαφορετικών εθνικοτήτων, αξιοποιώντας τα διαφορετικά προγράμματα των πτήσεών τους. Η κατάσταση, όμως, ανατρέπεται όταν οι αλλαγές στα δρομολόγια φέρνουν και τις τρεις γυναίκες στο σπίτι του την ίδια ημέρα.
Από εκείνο το σημείο ξεκινά μια σειρά από απρόβλεπτες και ξεκαρδιστικές καταστάσεις, σε μια κωμωδία που, όπως τόνισε ο Βισκαδουράκης, έχει ως αποστολή να προσφέρει στο κοινό γέλιο και καλή διάθεση.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Η Blue Origin παρουσίασε νέο πυραυλοκινητήρα με 50% λιγότερα εξαρτήματα για να ανταγωνιστεί τη SpaceX
Νέα τηλέφωνα για επισκέψεις σχολείων στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης
Πώς κρατάς το σπίτι δροσερό χωρίς air condition
Η Honor αποκάλυψε τρία νέα smartphones με δεύτερη οθόνη στο πίσω μέρος
Εκπαιδευτικά προγράμματα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Φωκαίας ΦΩΤΟ
