Ζυμαρικά με σάλτσα λεμονιού και σπαράγγια

Υλικά

1 συσκευασία ζυμαρικά (κατά προτίμηση πένες)

1 κιλό φρέσκα σπαράγγια κομμένα στα 4

1 μεγάλο λεμόνι, ξύσμα και χυμό

1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Αλάτι για τη γεύση

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2

Στα 8 λεπτά βρασμού προσθέστε και τα σπαράγγια και συνεχίστε το βράσιμο για ακόμη 3 λεπτά.

Βήμα 3

Σουρώστε και τοποθετήστε τα ζυμαρικά με τα σπαράγγια σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 4

Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 5

Σερβίρετε και γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.