Αιγιάλεια – Εμποροι Αιγίου: Μέτρα «λες κι είμαστε σκυλιά»!

Αιγιάλεια - Εμποροι Αιγίου: Μέτρα «λες κι είμαστε σκυλιά»!

Τις άδειες ή ημιτελείς βιτρίνες των καταστημάτων τους κοιτούσαν χθες οργισμένοι οι έμποροι του Αιγίου, μην μπορώντας να χωνέψουν την ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης για άνοιγμα του λιανεμπορίου, από την οποία ανέμεναν οικονομική ανάσα μετά από λουκέτο αρκετών μηνών.

Τα τηλέφωνα «έσπασαν» στον Εμπορικό Σύλλογο, η διοίκηση του οποίου λίγες ώρες πριν είχε αντιδράσει έντονα μεν στο νέο κρατικό απαγορευτικό ανοίγματος της αγοράς, πλην όμως η πρόταση του προέδρου δεν πέρασε ομόφωνα. «Ανοίγουμε κανονικά κι ας βρεθεί αστυνομικός να μας γράψει και δικαστής να μας δικάσει» ανέφερε, ωστόσο κρίθηκε πως θεσμικά δεν μπορούσε να σηκωθεί αυτό το βάρος.

Οι έμποροι της περιοχής προβάλλουν τοπικιστική διαφοροποίηση για την ισχύ του μέτρου αναστολής λειτουργίας των μαγαζιών του Αιγίου έναντι της Πάτρας ή της Θεσσαλονίκης. «Γιατί μας κλείνει; Εμείς δεν είχαμε πορείες, δεν έχουμε υπόγεια τρένα, δεν έχουμε πάνω από 10 – 12 κρούσματα τη μέρα. Γιατί λοιπόν μας πυροβολεί στα 3 μέτρα;» αναρωτιέται – μιλώντας στην «Π» – ο πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος, που προειδοποιεί τους κυβερνητικούς παράγοντες πως «δεν θα μπορούν να πατήσουν το πόδι τους στην πόλη και το πολιτικό κόστος θα είναι μεγάλο».

Καταστηματάρχες με τους οποίους συνομίλησε η «Π» χαρακτήριζαν «παρανοϊκό το να έχουν δίκιο σε όσα ζητούν και να μην γίνονται δεκτά» και κάποιοι απορούσαν για έναν επιπλέον λόγο: «Είμαστε βλάκες, με τέτοια κατάσταση να μην πάρουμε τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό;», επαναλαμβάνοντας διαρκώς πως τώρα έπρεπε να ανοίξει η αγορά και κατά συνέπεια ν’ ανοίξει μια βαλβίδα αποσυμπίεσης της τοπικής κοινωνίας.

Στο μεταξύ, σφοδρή ήταν η αντίδραση των εμπόρων στα επιπρόσθετα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών (σελ.5). Ενδεικτική η έκρηξη του προέδρου Λ. Παπαδόπουλου, που δήλωσε: «Το πεντακοσάρικο και το χιλιάρικο να το δώσουμε εμείς να ζήσουν όλοι τους, λοιμωξιολόγοι, υπουργοί και παρασυμβουλάτορες. Δεν ντρέπονται λιγάκι. Μας περάσανε σκουπίδια και ζητιάνους. Λες και είμαστε σκυλιά… Να ταΐσουμε τα παιδιά μας θέλουμε»!    

              

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ