Συνεδριάζει την Τετάρτη η επιτροπή εμπειρογνωμόνων – Προβληματίζει η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων

Συνεδριάζει εκ νέου την Τετάρτη η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Yπουργείου Υγείας για τα νέα μέτρα. Δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του πλαισίου ανοίγματος των σχολείων.

επιτροπή

Προβληματίζει τους ειδικούς η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της παραλλαγής Όμικρον και την Τετάρτη συνεδριάζει εκ νέου η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Yπουργείου Υγείας, προκειμένου να αξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση και αν κρίνει να εισηγηθεί την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έχουν αποφασιστεί νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

 

Πλεύρης: Θα δούμε και παραπάνω κρούσματα – Περιμέναμε την αύξηση αλλά όχι τόσο άμεσα
 

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ανέφερε ότι με την επικράτηση της Όμικρον περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων, αλλά όχι τόσο άμεσα, δεν είναι κάτι όμως που «μας αιφνιδιάζει αλλά μας προβληματίζει». Πρόσθεσε ότι με την επικράτηση της Όμικρον, θα δούμε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση κατά 370% που καταγράφεται στην Αττική.

Αναφερόμενος στο σύστημα υγείας είπε ότι το αισιόδοξο είναι ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων το σύστημα υγείας δεν πιέζεται παραπάνω.

Τέλος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του πλαισίου ανοίγματος των σχολείων.