Νέα μέτρα – Κορονοϊός: Οι σημερινές συσκέψεις που θα κρίνουν τα πάντα

Η έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού, φέρνει πρόωρη εφαρμογή των νέων μέτρων που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου.

 

μέτρα

Συσκέψεις επί συσκέψεων σήμερα Τετάρτη 29/12/2021 μετά την χθεσινή εκρηκτική αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού και την απειλή της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Ομικρον».

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί δυο συσκέψεις. Η μια θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 09.30 το πρωί υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών αλλά και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Στην συνέχεια, θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών. Περίπου στις 10:30 θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα που θα δείχνει την πορεία των κρουσμάτων της ημέρας, όπως έγινε και χθες (28/12).

Επίσης, χθες, σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε να αλλάξει το πρωτόκολλο για την καραντίνα και ακολουθώντας τις οδηγίες του CDC, η καραντίνα θα διαρκεί πέντε ημέρες αντί για δέκα που ήταν μέχρι τώρα, ενώ για άλλες πέντε ο ασθενής θα είναι υποχρεωμένος να κυκλοφορεί παντού με μάσκα.

Τα μέτρα που έρχονται

Στην εστίαση:

Περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας
Στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα
Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες

Μάσκες:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση

Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός

Τι θα γίνει με τα γήπεδα:

Περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αργά το βράδυ της Τρίτης (28/12) ανακοινώθηκε ότι ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αποδέχθηκε το αίτημα συνάντησης με τους εκπροσώπους της Super league. Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 13.30.

Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως 50%

Θα υπάρχει και κυλιόμενο ωράριο

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.