Καζαμίας «Πελοποννήσου»: Μια φορά κι έναν καιρό… το 2022! (Γ΄ ΜΕΡΟΣ)

Ολοκληρώνεται σήμερα ο Καζαμίας της εφημερίδας «Πελοπόννησος» με τα μελλούμενα του Αυγούστου, του Σεπτεμβρίου, του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2022.

Καζαμίας Ο Καζαμίας της «Π» από τον... μάγο Μέρλιν!

Απαραίτητη προϋπόθεση για να διαβάσατε τις γραμμές που ακολουθούν είναι να… πιστεύετε στον Αγιο Βασίλη, στη Μαίρη Πόπινς, στην χώρα του Ποτέ-Ποτέ και στην Τίνκερ Μπελ! Αντε και στο κινηματογραφικό σύμπαν της «Marvel»!
Οσοι δεν έχετε αίσθηση του χιούμορ και – κυρίως – τη διάθεση να κάνετε μερικές μικρές παρασπονδίες και μικροαποδράσεις από τα τετριμένα και τη ρουτίνα της καθημερινότητας, όπως επιβάλλει, άλλωστε, και το εορταστικό πνεύμα των ημερών που διανύουμε, καλό είναι να γυρίσετε σελίδα. Πολύ απλά δεν σας θέλουμε! Μακριά οι… Εμπενίζερ Σκρουτζ τέτοια μέρα!
Οι υπόλοιποι είστε κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενοι σε αυτό το φανταστικό ταξίδι της «Π» μέσα στη μαγική σφαίρα των αρχαίων αλχημιστών του Αθλητισμού μας. Γιατί, ναι, μια τέτοια σφαίρα ήταν που μας οδήγησε το να δούμε το μέλλον, το τι θα γίνει μέσα στις επόμενες 365 ημέρες…
Οιωνοσκόποι, μάντεις, προφήτες και ονειροκρίτες της Αθλητικής φαντασίας συνεργάστηκαν μαζί μας για να σας ενημερώσουμε χαρτί και καλαμάρι για όλα όσα συμβούν στις ζωές μας, εντός κι εκτός γηπέδων, μέσα στο 2022, το οποίο όλοι ελπίζουμε να είναι το έτος της απελευθέρωσής μας από τα δεσμά της πανδημίας.
Τώρα που… ξηγηθήκαμε (γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους) είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε την περιήγηση στον χωροχρόνο με το έλκηθρο του Αη Βασίλη ή έστω με ιπτάμενο χαλί από τις «Χίλιες και μια Νύχτες» και με το σκουπόξυλο της Μάτζικα Ντε Σπελ, ό,τι προτιμάτε!
Πάρτε θέση δίπλα στο αναμμένο τζάκι, διώξτε τα καλλικαντζαράκια (πλησιάζουν και τα Θεοφάνια άλλωστε…) και αρχίστε τη μελέτη.
«Κόκκινη κλωστή δεμένη,
στην ανέμη τυλιγμένη,
δώσε κλώτσο να γυρίσει,
παραμύθι ν΄ αρχινίσει…».
Σ.σ: Στη μνήμη του Σταμάτη που θα μας διαβάζει από εκεί ψηλά…

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ενα κύμα μαζικής γαστρεντερίτιδας χτυπάει την Παναχαϊκή στο προπονητικό κέντρο του Καμερίνο της Ιταλίας, εκεί όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Διαπιστώνεται ότι ο μάγειρας στο ξενοδοχείο είναι τρίτος ξάδερφος του Χρήστου Λούβαρη και με εντολή Αστον Μπέιλι, η ομάδα θα μετακομίσει άμεσα στις Θέρμες του Μοντεκατίνι για στιγμές… χαλάρωσης από την περιπέτεια που πέρασε! Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Καθημερινά θα φτάνουν στην κωμόπολη της Τοσκάνης πακέτα με φαγητό από τις «Suvless» της Ηλιούπολης. «Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά…», που λέει και ο Κώστας Ντάσιος!
Εκλογές στην ΕΣΚΑ-Η, με δικαίωμα συμμετοχής 57 σωματείων και διαδικτυακή ψηφοφορία με το σύστημα «Ζευς». Μετέχουν η κίνηση «Dwse Pasa», οι «Αραχνιασμένοι» και οι «SirTakikoi», με τα αποτελέσματα να είναι συντριπτικά υπέρ της παράταξης του Βαγγέλη Λιόλιου (45-8-4). Νέος πρόεδρος της Ενωσης αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Λυκούδης, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Ροκανάς, γενικός γραμματέας ο Νίκος Καραγιάννης και ταμίας ο Σωτήρης Κλήρης. Βουρκωμένος ο Τάκης Τσαγκρώνης αδειάζει το γραφείο του στον 3ο όροφο της οδού Γεροκωστοπούλου 42…

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Για μια ακόμη χρονιά το τοπίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει θολό, με αποτέλεσμα να παραταθεί η σέντρα της Super League 2. Μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με τους φακέλους καμιάς 10αριάς ομάδων, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με τα τηλεοπτικά, ο Αστον Μπέιλι φιλοξενεί την Παναχαϊκή στη Νέα Υόρκη για μίνι προετοιμασία. Γίνεται, μάλιστα, και ειδική κλήρωση και στην αποστολή παίρνουν μέρος και 10 φίλαθλοι της ομάδας, οι οποίοι τοποθετούν την σημαία της «Πανάχας» στην κορυφή του Αγάλματος της Ελευθερίας!
Ο Κώστας Μαρλαφέκας ανακοινώνει την αποχώρησή του από τον Απόλλωνα και τη δημιουργία νέου ιδιόκτητου κλειστού γυμναστηρίου σε οικόπεδο στη λεωφόρο Βενιζέλου απέναντι από το κολυμβητήριο «Α. Πεπανός». Οι Απολλωνιστές μουδιάζουν με την οικοδόμηση του «Esperos AOPA Park» και θα απαντήσουν με το να συμπεριληφθούν στη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου στην Περιβόλα, ειδικοί χώροι για σάουνα, τζακούζι, μπάντμιντον και πατινάζ στον πάγο. Παράλληλα, θα μετονομάσουν και το αγρόκτημα του Φίλιππα Καμίση σε «Apollon National Park».

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Ο Οκτώβριος μπαίνει και η Super League 2 δεν λέει ακόμη να αρχίσει! Η Παναχαϊκή παραμένει στο «Big Apple» (το προσωνύμιο της Νέας Υόρκης), εμπλουτίζοντας την προετοιμασία της με φιλικά παιχνίδια με τους Νιού Γιόρκ Ρεντ Μπουλς και τους Νιού Γιόρκ Κόσμος, αλλά και με τη θέαση του ντέρμπι του μπέιζμπολ ανάμεσα στους Γιάνκις και τους Μετς. Φυσικά όλοι ήταν με τους δεύτερους, καθώς αυτοί αποτελούν και την αγαπημένη ομάδα του Πέτρου Σταθάκη. Η Παναχαϊκή έχει, όμως, και μικρομπλεξίματα με το Νόμο, καθώς μια βόλτα των Μπουρλάκη, Στεργίδη και Αθανασόπουλου σε Κουίνς, Μπρονξ και Χάρλεμ καταλήγει επεισοδιακή, με τους τρεις παίκτες να οδηγούνται στα κρατητήρια, καθώς δεν άφησαν αναπάντητα σχόλια από μέλη της συμμορίας «Μαύροι Γκάνγκστερ» ότι… μοιάζουν με κοκκινόμαυρα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν! Με παρέμβαση του υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη το διπλωματικό επεισόδιο λύνεται, όμως κάπου εδώ τελειώνει και η παρουσία της Παναχαϊκής στη Νέα Υόρκη. Εντοπίζεται και ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι που είχε ξεχυθεί για shopping therapy στο Μανχάταν! Παράλληλα, με νίκες ξεκινούν την σεζόν Προμηθέας (σε Ελλάδα και Ευρώπη) και Απόλλωνας.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Κι ενώ η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την έναρξη της 3ης… αναμνηστικής δόσης εμβολίων κατά του Covid-19, ξαφνικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοινώνει ότι βρέθηκε το φάρμακο που θα νικήσει τον κορωνοϊό και ότι θα ξεκινήσει άμεσα η διάθεσή του. Η Παναχαϊκή ανακοινώνει πάρτι «για να το γιορτάσουμε» στην Αγυιά, στο οποίο δίνει «παρών» και ο Γιώργος Μπάρλος. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει ότι κέρδισε το Τζόκερ και ότι θα καλύψει προσωπικά όλο το παλιός χρέος των «κοκκινόμαυρων», με αποτέλεσμα να γνωρίσει την αποθέωση από τους εκατοντάδες Παναχαϊκιώτες.
Το ντέρμπι Απόλλων-Προμηθέας διεξάγεται με κόσμο στην Περιβόλα και με την παρουσία του Βαγγέλη Λιόλιου στις κερκίδες, καθώς αυτήν την φορά οι «μελανόλευκοι» φρόντισαν να τον καλέσουν. Ολα καλά κι όλα ωραία, μέχρι, όμως, το φινάλε. Οι «Προμηθείς» θα κερδίσουν με 128-125 με τρίποντο του Γκίκα από το κέντρο, όμως ο Απόλλων θα κάνει ένσταση γιατί θεωρεί ότι στην προηγούμενη φάση είχε γίνει φάουλ πάνω στον Δίπλαρο. Ο Χρήστος Χριστοδούλου, σε ρόλο Υπερπαρατηρητή Διαιτησίας, θα δει την φάση καμιά 20αριά φορές στο βίντεο και στο τέλος θα αναφωνήσει το ποδοσφαιρικό «Παίζετε».

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Μετά από τρίμηνη καθυστέρηση ξεκινάει επιτέλους η Super League 2, με την Παναχαϊκή να μπαίνει πολύ δυνατά στο πρωτάθλημα. Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι έχει γίνει κάτι σαν λαϊκός ήρωας στην Πάτρα, με τον Ιταλό προπονητή να έχει αποκτήσει, πλέον, και ελληνικές συνήθειες. Εξελίσσεται σε μέγα ταβλαδόρο (ειδικά στις Πόρτες), εγκατέλειψε τον εσπρέσο λούγκο προς χάρην του ελληνικού στην χόβολη και κάνει συνεχώς πεζοπορίες στον Ομπλό!
Ο Αγγελος Δανιήλ ανακοινώνει τη δημιουργία μιας νέας Λίγκας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, την «League A» που θα αντικαταστήσει το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαϊας αποκάλυψε ότι η ονομασία ήταν μια έμπνευση του Δημήτρη Σαρρή την ώρα που έκανε αφρόλουτρο και τραγουδούσε τον ύμνο της Λίβερπουλ!
Κοινή συνέντευξη Τύπου από Βαγγέλη Λιόλιο, Κυριάκο Γιαννόπουλο και Τάσο Χρυσανθόπουλο. Ο πρώτος ανακοινώνει τη δημιουργία ανδριάντα του Γιώργου Βασιλακόπουλου έξω από τα γραφεία της ΕΟΚ, ο δεύτερος θα κάνει κάτι αντίστοιχο με τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο στην ΚΟΕ και ο τρίτος με τον Γουλιέλμο Τέλλο στην Ομοσπονδία Τοξοβολίας!
Ευτυχισμένο το 2022! Ή μήπως το 2023; Μπερδευτήκαμε…