Πανεπιστήμιο Πατρών: «Μπαράζ» κρουσμάτων στους φοιτητές

Δεκάδες φοιτητές έχοντας πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για τις γιορτές, βγήκαν θετικοί επισρέφοντας στην Πάτρα και έχουν μπει σε καραντίνα, μην μπορώντας να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, ενώ η εξεταστική πλησιάζει

Πανεπιστήμιο

Μεγάλη φαίνεται να είναι η η διασπορά του κορονοϊού στους φοιτητές της Πάτρας, με τον έναν μετά τον άλλον να «βγαίνει» θετικός και να μπαίνει σε καραντίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες σε μόνο ένα Τμήμα του Πανεπιστημίου τα κρούσματα έφτσαν τα 43 τις τελευταίες δύο ημέρες.

Πολλοί φοιτητές έχοντας πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για τις γιορτές, βγήκαν θετικοί επισρέφοντας στην Πάτρα, με πολλούς να μην προλάβουν καν να πάνε στο Πανεπιστήμιο που ξεκίνησε ήδη από χθες τη δια ζώσης εκπαίδευση και με την εξεταστική περίοδο να πλησιάζει.

Όπως αναφέρουν στις συζητήσεις τους οι ίδιοι οι φοιτητές αρκετοί από τους φίλους τους είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ή είχαν επαφές με κρούσματα και βρίσκονται σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Foititikanea.gr μόλις την περασμένη Παρασκευή σε μάθημα Τμήματος του Πανεπιστημίου προσήλθαν στην αίθουσα 2 φοιτητές από τους 626 που είναι εγγεγραμμένοι. Τα ενεργά κρούσματα για το συγκεκριμένο Τμήμα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φτάνουν τα 43 τις τελευταίες δύο ημέρες. Ο καθηγητής του εν λόγω μαθήματος, κατανοώντας τον κίνδυνο διασποράς, ενημέρωσε τους φοιτητές πως θεωρεί απαραίτητη την συνέχιση των παραδόσεων του μαθήματος μόνον διαδικτυακά στην γνωστή εικονική αίθουσα της πλατφόρμας zoom.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που καταγγέλουν ότι «οι υγειονομικές συνθήκες είναι κωμικοτραγικές στα αμφιθέατρα» με ορισμένους καθηγητές να αρνούνται να φορέσουν μικρόφωνο και τους φοιτητές να μην κρατούν αποστάσεις, ενώ καταγγέλουν και μη αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού και τη χρήση μάσκας.

Φοιτητής αναφέρει στα Foititikanea.gr: «Προφανώς και δεδομένων των ελληνικών πανεπιστημίων δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιου είδους επίσημη καταγγελία καθώς αυτό θα μας τοποθετούσε απευθείας στο στόχαστρο με τις άμεσες συνέπειες αυτού. Προσωπικά όντας φοιτητής που προσέχει υπερβολικά πολύ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, τέτοιες εικόνες με τρομοκρατούν, και η επιλεκτική άρνηση του υπουργείου παιδείας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα με θλίβει».