Θρήνος στην Ηλεία για γιατρό και ιερέα – Ηταν ανεμβολίαστοι

Ο γιατρός Θανάσης Ζαφειρόπουλος, νοσηλευόταν με κορονοϊό για αρκετές ημέρες σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Θλίψη σκόρπισε στους ιατρικούς κύκλους αλλά και στην τοπική κοινωνία της Αμαλιάδας η είδηση του θανάτου του ιδιαίτερα αγαπητού γιατρού στην Ηλεία Θανάση Ζαφειρόπουλου.

Ο εκλιπών ήταν ανεμβολίαστος και νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες σε νοσοκομείο της Πάτρας από κορονοϊό. Παρά τη σκληρή μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών.

Οπως έγραψαν τα τοπικά ΜΜΕ της Ηλείας, ο Αθανάσιος Ζαφειρόπουλος ήταν άνθρωπος της επιστήμης και της κοινωνικής προσφοράς, ενώ διακρινόταν για την πραότητα και ευγένεια του χαρακτήρα του.

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας εξέδωσε ψήφισμα, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΒΙΩΣΕ

Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε στην Ηλεία 44χρονος ιερέας ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος και παρά τα υποκείμενα νοσήματα και τις οδηγίες των γιατρών για την κρισιμότητα της υγείας του, αρνήθηκε ακόμα και την εισαγωγή για νοσηλεία στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Το Σάββατο, πήγε στο νοσοκομείο Πύργου και οι γιατροί τον έστειλαν στο ΠΓΝΠ.

Συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του, ήρθε στην Πάτρα και κατόπιν σχετικών εξετάσεων οι γιατροί έκριναν ότι θα έπρεπε να γίνει εισαγωγή για νοσηλεία αλλά ο ίδιος αρνήθηκε τη νοσηλεία και έφυγε. Το ίδιο βράδυ, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, πήγε εκ νέου στο νοσοκομείο Πύργου, διασωληνώθηκε, αλλά ήταν πλέον αργά. Λίγες ώρες μετά κατέληξε.