Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου σε Αγία Λαύρα και Κλειτορία

Λιτός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αγία Λαύρα

Στην Ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, με αυστηρούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας, γιορτάσθηκε σήμερα η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, που συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης, την βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Αχαιας κ. Άγγελος Τσιγκρής, ενώ στους εορτασμούς παραβρέθηκαν ακόμα, ο τέως Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης, οι Βουλευτές του Νομού Αλεξοπούλου και Φωτήλας από την ΝΔ, Κ. Μάρκου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο τέως Βουλευτής κ. Κατσικόπουλος, ο εκπρόσωπος των απόγονων των αγωνιστών κ. Πετμεζάς και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Τ.Α.Α. κ. Σπυρίδων.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος.

Ακολούθησε Τρισάγιο, καταθέσεις στεφάνων στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας, δοξολογία και η καθιερωμένη αναπαράσταση της ορκωμοσίας των αγωνιστών από την θεατρική ομάδα “Πάνος Μίχος”, μπροστά από το Ιστορικό Εκκλησάκι όπου κηρύχθηκε η επανάσταση.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος.

 

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Κλειτορία

Χωρίς παρουσία κόσμου και με αυξημένα μέτρα προστασίας λόγω του Covid-19, γιόρτασε σήμερα την επέτειο της 25ης Μαρτίου η Κλειτορία.

Μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία που έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων και στο άγαλμα του Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κλειτορίας Ασημάκης Μιχαλόπουλος, ο βοηθός Δημάρχου Σωτήρης Δουκλιάς, η δημοτική σύμβουλος Βασιλική Παπουτσή, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κλειτορίας Γεώργιος Παπακανέλλος και ο εκπρόσωπος της ΔΗΚΕΚ-ΣΠΗΛΑΙΑ ΛΙΜΝΩΝ Δημήτριος Μηλιτσόπουλος.