Κακοκαιρία «Ελπίς»: Εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος – Τι εξετάζεται
Αποζημιώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος με μοντέλο τύπου «Μήδεια» για τα νοικοκυριά που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων.
Έκπτωση της τάξης του 10% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού σε όλους τους παρόχους, έδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ σε όσους επλήγησαν από την κακοκαιρία «Μήδεια» και έμειναν χωρίς ρεύμα. Η μείωση αυτή είχε προκύψει από την αφαίρεση της χρέωσης του δικτύου διανομής.
Τότε η ΔΕΗ είχε προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, καθώς τριπλασίασε τη μείωση για τους πελάτες της, προσθέτοντας επιπλέον έκπτωση στις χρεώσεις ενέργειας του λογαριασμού τους.
Έτσι, για έναν μέσο μηνιαίο λογαριασμό, η συνολική έκπτωση για τους πελάτες ΔΕΗ υπολογίστηκε ότι θα έφτανε ακόμη και το 30% του συνόλου του λογαριασμού.
Δεδομένων των προβλημάτων που προέκυψαν από την «Ελπίδα» για χιλιάδες νοικοκυριά που έφτασαν να μην έχουν ρεύμα ακόμη και για ένα ολόκληρο τριήμερο η σκέψη είναι να υιοθετηθεί «μοντέλο» μειώσεων στους λογαριασμούς ανάλογο με εκείνο της «Μήδειας».
Φυσικά το «ψαλίδι» στους λογαριασμούς ρεύματος θα αφορά σε εκείνους που αποδεδειγμένα υπέστησαν ταλαιπωρία από τις διακοπές ρεύματος που προκλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Δεκαπενταύγουστος 2026: Πόσο αυξάνεται το μεροκάματο το Σάββατο
Η Meta παραδέχεται παραβίαση από AI μοντέλο της
Ζώδια Σήμερα 7/8: Ξαφνικές ειδήσεις και μεγάλες ανατροπές!
Τουρισμός για Ολους 2026: Τα SOS για να κερδίσετε το voucher διακοπών
Το Minecraft έρχεται στο Nintendo Switch 2 όπως δεν το έχετε ξαναδεί
«Θερινό Σινεμά – Μαζί για την Ψυχική Υγεία» από τον Σ.Ο.Ψ.Υ Πάτρας
Δεν ανοίγει η μπάρα στα διόδια με το e-pass ενώ έχει χρήματα «μέσα»;
Η Google ΑΙ ο Hassabis και η δήλωση για την θεραπεία του καρκίνου που εξηγεί τις αλλαγές στην κορυφή
