Ιστότοπος ΔΗΚΕΠΑ: Από το παρελθόν στο μέλλον με παρακαταθήκη το 1821

Τον επετειακό ιστότοπο «vostitsa1821.gr», που έχει επιμεληθεί ο επίκουρος καθηγητής Ιστορίας – Αρχαιολογίας (με ειδίκευση στα συστήματα και εφαρμογές διαδικτύου) Δημήτριος Τσώλης, παρουσίασε η ΔΗΚΕΠΑ.

Εχει δομηθεί έτσι ώστε, μέσα από ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον, να επιτυγχάνεται η σωστή πληροφόρησή του σχετικά με την ιστορική πλευρά της Αιγιάλειας, όπως αυτή παρουσιάστηκε από την ιστορικό και φιλόλογο Βάνα Μπεντεβή.

Διόλου τυχαία δεν επελέγη η παρουσίαση ανήμερα της επετείου Απελευθέρωσης του Αιγίου (21 Μαρτίου 1821) κατά την οποία ο Δήμος Αιγιάλειας έδωσε στη δημοσιότητα, αναλυτικά, τις επετειακές δράσεις, αφιερωμένες στον εορτασμό της εμβληματικής περιόδου.

Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής κατά την προεπαναστατική, επαναστατική και μετεπαναστατική περίοδο, αλλά και η παρουσίαση των τοπικών εκδηλώσεων εξ αφορμής της συμπλήρωσης των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.   

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προβολή, τόσο της ιστορίας των γεγονότων που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας στα επαναστατικά χρόνια, όσο και των σημαντικών προσωπικοτήτων της περιοχής καθώς και στη δράση τους. Μάλιστα, στον ιστότοπο εμφανίζεται η πορεία του τόπου από το παρελθόν στο μέλλον, μέσα από δράσεις που έχουν  γίνει μέχρι και σήμερα.

Η ιστορική πορεία, ως παρακαταθήκη όλης της περιοχής, δίνει το έναυσμα στην Αιγιάλεια να οραματίζεται το μέλλον, με σταθερές βάσεις στη σύγχρονη εποχή.