Κορονοϊός – μέτρα: Κανονικότητα μετά μουσικής άνευ ωραρίου από σήμερα στην εστίαση

Επιστροφή σε πιο χαλαρούς ρυθμούς στη διασκέδαση. Στις επόμενες 15 ημέρες θα επανεξεταστούν τα μέτρα για περαιτέρω ελάφρυνση.

μέτρα

Από σήμερα Δευτέρα 31/01/2022, στις 6 το πρωί έγινε το βήμα για νέα επιστροφή στην κανονικότητα, αφού τέθηκαν σε ισχύ διαφοροποιημένα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Το ωράριο λειτουργίας σε καταστήματα εστίασης και τη διασκέδαση απελευθερώθηκε πλήρως, ενώ οι θαμώνες των καταστημάτων θα μπορούν να ακούν και μουσική. Ωστόσο το μέτρο που δεν επιτρέπει τους όρθιους παραμένει σε ισχύ.

Εστίαση- Αχαΐα: Σε κανονικούς ρυθμούς ξανά από τη Δευτέρα αλλά με ανοικτές πληγές

Στα καταστήματα εστίασης επιτρέπονται μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι, ενώ είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση εντός του καταστήματος, αλλά για το προσωπικό καθόλη τη διάρκεια της βάρδιας.

Στα μαγαζιά με ζωντανή μουσική, τα μέτρα είναι τα ίδια με την υπόλοιπη εστίαση, αλλά ισχύουν περιορισμοί για τους εργαζόμενους. Οι μουσικοί θα πρέπει να τηρούν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ τους, ενώ οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό στα τραπεζοκαθίσματα.

Παράλληλα, όπως δήλωσε χθες το μέλος της επιτροπής των ειδικών Γκίκας Μαγιορκίνης, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα επανεξεταστούν τα μέτρα για περαιτέρω ελάφρυνση.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Την ώρα που τα νοσοκομεία της Πάτρας, αλλά και όλης της χώρας αισθάνονται μεγάλη πίεση από ασθενείς που σπεύδουν για φροντίδα, η χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ αποκάλυψε 11.124 νέα κρούσματα, αριθμός που δείχνει ότι η πανδημία δεν υποχωρεί αφού και την περασμένη Κυριακή ανακοινώθηκαν περίπου 12.000 μολύνσεις.

Στην Αχαΐα βρέθηκαν 378 κρούσματα, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία 137. Τέλος, στην Ηλεία μετά από πάρα πολύ καιρό εντοπίστηκε διψήφιος αριθμός νέων μολύνσεων με «μόλις» 81. Πάντως, οι νέοι θάνατοι σε όλη τη χώρα ήταν 97, την ίδια στιγμή που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι 571 συμπολίτες.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Με μια αυστηρή επιστολή ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός κάλεσε τους ανεμβολίαστους ιερείς της Μητρόπολης Ηλείας να του δηλώσουν τον λόγο που παραμένουν ανεμβολίαστοι και μάλιστα να τεκμηριώσουν τη θέση τους με ιατρικές αποδείξεις. Τους ενημερώνει επίσης πως σε περίπτωση που νοσήσουν, όντας ανεμβολίαστοι, θα τιμωρηθούν διότι χωρίς λόγο θα απέχουν από τα καθήκοντά τους. Κλείνοντας την επιστολή ο Σεβασμιώτατος καλεί και πάλι τους ιερείς να εμβολιαστούν.