Αίγιο: «Πολύπτυχη Βοστίτσα», καθοριστικά τo 1821

Την επέτειο των 200 ετών από την Απελευθέρωση της «Βοστίτσας» επέλεξε ο Δήμος Αιγιάλειας για να παρουσιάσει το επετειακό πρόγραμμα δράσεων για την Επανάσταση του 1821, μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης, που όμως είχε και ολίγους LIVE θεατές στο κέντρο του Αιγίου.

Το Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου «φωτίστηκε με χρώματα» διαφόρων μορφών και σκηνών του Αγώνα, αφού στην πρόσοψή του, προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο με ιστορικά γεγονότα της περιοχής, κάτι που θα συνεχιστεί καθημερινά έως και τις 30 Μαρτίου.

Τέσσερις είναι οι εμβληματικές επετειακές δράσεις της Αιγιάλειας, με την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», το Συνέδριο «Πολύπτυχη Βοστίτσα» για τη διπλωματία τη συνεισφορά της Μαύρης Σταφίδας, η Εκθεση και οι εκδηλώσεις «Από τον Θούριο του Ρήγα στον ταμπουρά του Μακρυγιάννη – Τα “άλλα” όπλα του αγώνα» και η θεατρική παράσταση «Ελπίς Πατρίδος» με αφετηρία τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας. Μαζί και η επίσημη ιστοσελίδα vostitsa1821.gr που επίσης παρουσιάστηκε. Το Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμάτων για το 1821 σκοπό έχει την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, την πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου στα επόμενα χρόνια, με αξιοποίηση του καθοριστικού ρόλου του τόπου στην Επανάσταση των Ελλήνων. Ειδικά με το δίπτυχο «Διπλωματία και Σταφίδα» η Αιγιάλεια έβαλε τη σφραγίδα της στην Επανάσταση πριν και μετά.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιάλειας Μαρία Τσουκαλά, με δηλώσεις της στην «Π» τονίζει πως ό,τι γίνει θα ‘χει προοπτική και όχι απλώς για να γίνει. «Οι εκδηλώσεις έχουν συγκεκριμένη εστίαση και επιδιώκουμε ν’ αφήσουν μόνιμο στίγμα και να μην είναι παροδικές» σημείωσε.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

Φωτογραφίες: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ