Κακοκαιρία: Πως θα χτυπήσει την Αχαΐα – Τι αναφέρει ο προγνώστης μετεωρολόγος Ν. Θεοδοσόπουλος

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία με την μεγίστη ακρίβεια όπως προέβλεπε και προβλέπει ο προγνώστης μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος εξηγεί σήμερα στο pelop.gr πως θα κινηθούν τα φαινόμενα στην περιοχή μας, αλλά και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το τελευταίο μικρό κύμα βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων αναμένεται αύριο και μεθαύριο να πλήξει το νομό Αχαΐας, αλλά χωρίς να περιμένουν οι ειδικοί σοβαρά προβλήματα στην περιοχή μας. Τα γραφεία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Πατρέων ωστόσο τέθηκαν σε επιφυλακή για τυχούσες έκτακτες καταστάσεις.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία με την μεγίστη ακρίβεια όπως προέβλεπε και προβλέπει ο προγνώστης μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος εξηγεί σήμερα στο pelop.gr πως θα κινηθούν τα φαινόμενα στην περιοχή μας, αλλά και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Την Τρίτη, το μεγαλύτερο ύψος βροχής το περιμένουμε στον Πύργο όπου εκτιμώ ότι θα ρίξει μέσα στην ημέρα 35-45 χιλιοστά νερού και στο Αιτωλικό, το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι που αναμένονται 30-35 χιλιοστά νερού. Στην Πάτρα θα βρέχει από τις πρώτες πρωινές ώρες, με το ύψος βροχής να προσδιορίζεται στα 20-25 χιλιοστά.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης,  για την περιοχή των Καλαβρύτων αναμένεται από το πρωί μέχρι το μεσημέρι να ρίχνει βροχές και αργότερα το απόγευμα και κυρίως τις βραδινές ώρες θα μετατραπούν σε χιονόνερο, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης για περίπου 2-3 ώρες θα χιονίσει ακόμα και στα 800 μέτρα υψόμετρο, δηλαδή ακόμα και μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων. Ισχυρές χιονοπτώσεις όμως, θα υπάρξουν μόνο άνω των 1.100 μέτρων. Από το μεσημέρι-απόγευμα της Τετάρτης, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση πρώτα από τη Δυτική Αχαΐα και κατά τις μεσονύκτιες ώρες στην Ανατολική Αχαΐα» αναφέρει στο pelop.gr ο κ. Θεοδοσόπουλος.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Σχετικά με τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στην Αχαΐα, ο κ. Θεοδοσόπουλος δεν βλέπει καμία απόκλιση ή ανατροπή στα όσα έχει παρουσιάσει από την περασμένη εβδομάδα μέσω του pelop.gr. «Την Τρίτη και την Τετάρτη, η μέγιστη θερμοκρασία στην Πάτρα θα είναι 15 βαθμοί Κελσίου, ενώ την Παρασκευή το πρωί θα σημειωθεί η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία των ημερών με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμα και 3 βαθμούς.

Επειτα, μέσα στο σαββατοκύριακο αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, τόσο της ελάχιστης, όσο και της υψηλής, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ακόμα και για 17 βαθμούς Κελσίου στην Πάτρα, αλλά με αυξημένη συννεφιά το Σάββατο και μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις.

ΑΝΕΜΟΙ

Τις επόμενες ημέρες, όπως μας ενημερώνει ο έμπειρος προγνώστης μετεωρολόγος, θα πνέουν στην περιοχή βόρειοι άνεμοι της τάξης των 2-3 μποφόρ μέχρι την Παρασκευή, ενώ το σαββατοκύριακο θα παρατηρηθεί μικρή ενίσχυση των βορείων ανέμων με σταθερά  3 μποφόρ και πιθανό τοπικά στα 4 μποφόρ.