Αχαΐα: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του…» λέει ο Καρβέλης – Πολλές νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία

Αχαΐα: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του...» λέει ο Καρβέλης - Πολλές νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία

Συνεχίζονται οι πολύ δύσκολες ημέρες για την Αχαϊα στο υγειονομικό μέτωπο. Παραμένει πολύ επικίνδυνα υψηλός ο δείκτης εισαγωγών για νοσηλεία στα νοσοκομεία, ενώ η καρναβαλική συγκυρία, παρά τα περιοριστικά μέτρα αλλά και τη γενική διάθεση του πληθυμού να τα τηρήσει, είχε τις ρωγμές της, την Τσικνοπέμπτη και το τελευταίο Σαββατοκύριακο.

«Ο θεός να βάλει χέρι του» ήταν το σχεδόν απεγνωσμένο σχόλιο του δοικητή  της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη μετά και από την μάζωξη στις σκάλες της Αγίου Νικολάου η οποία κύλησε χωρίς ανάμειξη της αστυνομίας μολονότι αποτέλεσε σκαστή και βαριά παράβαση του υγειονομικού κανονισμού.

Δυσφορία για την ανεκτικότητα που επέδειξε η Ερμού – για λόγους της δικής της στρατηγικής- επέδειξαν και κύκλοι της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Π».

Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, τόσο τη συγκεκριμένη παρασπονδία, όσο και άλλες που σημειώθηκαν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες «θα την πληρώσουμε». Κάτι που είχε πει και με άλλες αφορμές τον προηγούμενο καιρό και δυστυχώς δικαιώθηκε.

Προχθες μετρήσαμε άλλες 22 εισαγωγές στον «Αγιο Ανδρέα», όλες με κορονοϊό. «Πάλι καλά που δώσαμε και δέκα εξιτήρια» πρόσθεσε.

Συνολικά, χθες μεσημέρι τόσο το ΠΓΝΠ όσο και ο «Αγιος Ανδρέας» νοσήλευαν στις δύο κλινικές κορονοϊού το ίδιο, συμπτωματικά, αριθμό ατόμων: 91. Επιπλέον, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο είχε 20 ασθενείς στην εντατική ενώ ο «Αγιος Ανδρέας» 10.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατό να συζητηθεί επιστροφή στην κανονικότητα.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Παρά το ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα, βρίσκονται σε ισχύ τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την αρχή της πανδημίας, το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει στα ύψη, και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική καθώς κάθε μέρα σπάει και ένα αρνητικό ρεκόρ.

Τα δημόσια νοσοκομεία, ειδικά της Αττικής, βρίσκονται στα όριά τους, και οι αντοχές τους δοκιμάζονται καθημερινά, την ώρα που τα κρούσματα δεν λένε να πέσουν. Σε κάθε εφημερία το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει μάχη καθώς οι ασθενείς φτάνουν κατά εκατοντάδες.

Ενδεικτικό είναι ότι τη νύχτα Κυριακής προς Καθαρή Δευτέρα στην Αττική έγιναν 163 εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία  ενώ περισσότεροι από 200 μεταφέρθηκαν με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Μάλιστα, την Κυριακή ανακοινώθηκε θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων με 1.626, καθώς και νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων μέσα στο 2021 με 564 ασθενείς.