Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία – Διάγγελμα Πούτιν: Αναγνώρισε την ανεξαρτησία των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ – ΒΙΝΤΕΟ

Την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, περιοχές στην ανατολική Ουκρανία οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο ρωσόφωνων αυτονομιστών, αναγνώρισε η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

Την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, περιοχές του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο ρωσόφωνων αυτονομιστών, αναγνωρίζει η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι υπέγραψε το σχετικό διάταγμα.

Ο κ. Πούτιν μίλησε για «αρχαία ρωσική εδάφη» αναφερόμενος στην ανατολική Ουκρανία. Τόνισε, δε, ότι η Ουκρανία είναι αναπόσπαστο μέρος της ρωσικής ιστορίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι η σύγχρονη Ουκρανία είναι δημιούργημα της κομμουνιστικής Ρωσίας. Όπως είπε, ο Λένιν αδίκησε τη Ρωσία, δημιουργώντας το κράτος της Ουκρανίας. Ανέφερε επιπλέον ότι ο Λένιν παρέδωσε το Ντόνμπας στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας. «Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε τι σημαίνει μια γνήσια αποκομμουνιστικοποίηση» τόνισε.

Ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι η Ρωσία βοήθησε την Ουκρανία όταν της ζητήθηκε, χορηγώντας δάνεια, ενώ ανέλαβε όλο το βάρος να πληρώσει το εξωτερικό χρέος της Σοβιετικής Ένωσης. Είπε επιπλέον ότι «είδαμε ένα μείγμα νεοναζισμού και υπερεθνικισμού στην Ουκρανία», την οποία κατηγόρησε για επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας.

Όπως είπε, «αντέγραψαν ξένα μοντέλα που δεν έχουν σχέση με την ουκρανική πραγματικότητα για να κερδίσει μια πλουτοκρατία της Ουκρανίας. Αφαίμαξαν δισεκατομμύρια δολάρια οι Ουκρανοί ολιγάρχες, έκλεψαν τη Ρωσία και προσεταιρίσθηκαν τη Δύση. Τιμωρούσαν ανθρώπους που ήθελαν τη συνεργασία με τη Ρωσία». Επεσήμανε, δε, ότι η Ουκρανία διοικείται από ξένες δυνάμεις, χαρακτηρίζοντάς την «αποικία» υπό «καθεστώς μαριονέτας».

Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μετέτρεψαν την Ουκρανία σε «θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων» και έκανε λόγο για αμερικανικά drones που κατασκοπεύουν τη Ρωσία, ενώ χαρακτήρισε ευθεία απειλή για την ασφάλεια της χώρας του την ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ.

Δήλωσε ότι αθετήθηκαν οι υποσχέσεις πως δεν θα επεκταθεί το ΝΑΤΟ και επεσήμανε ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ Μόσχας και Δύσης. Μίλησε για πέντε κύματα επέκτασης του ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια και σημείωσε ότι «κατανοούμε πως είναι θέμα χρόνου η περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ», ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται στο ΝΑΤΟ μια τόσο μεγάλη χώρα όσο η Ρωσία.

Είπε ότι εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ είναι μονίμως παρόντες σε στρατιωτικές ασκήσεις στην Ουκρανία και δήλωσε πως «είμαστε σίγουροι ότι έχει ληφθεί απόφαση περαιτέρω επέκτασης προς ανατολάς». Ανέφερε επιπλέον ότι ενδεχόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ αυξάνει τον κίνδυνο επιδρομής κατά της Ρωσίας.

Το νέο διάγγελμα Πούτιν ήρθε σε συνέχεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας κατά την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν προανήγγειλε πως «θα λάβει σήμερα» την απόφαση ως προς την αναγνώριση των Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Δείτε τα όσα είπε ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος: